maanantai 25. syyskuuta 2017

[UudenMusiikinLista]: Ne ainoat Profeetat?

Profeetat @Qstock2017 Kuva: Rami Ranta @rannanrami

Jare
ja Kimmo ovat kyllä Suomen "The" HipHop-lohikäärmeitä. Näin antaa ymmärtää Profeettojen viimeisin "Lohikäärmeet" -single, joka julkaistiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kappale on miltei jo "Profeetat" part.2 (Cheekin ja Elastisen aiemmin julkaistu kimppabiisi). Biisin jälkeen ei jää epäselväksi, ketkä hallitsee Suomi-räp skeneä - Ainakin soittolistojen mukaan.
Profeetat @Qstock2017 Kuva: Rami Ranta @rannanrami

Uusi kappale on oiva sekoitus räpkliseitä, kuten scratchaystä, itsensä mahtailua ja "aagh" -äänteitä. Pop -fiilistä kappaleeseen tuo Cheekin stemmaosuudet. Ennen ei kovin olekkaan päästy kokemaan Jarelta lauluosuuksia Vain Elämää -kappaleita lukuunottamatta, onkohan stemmailuinto kotoisin viime kesän Hirvensalmen kesäleiriltä?

Kappaleen pääteemana on jo aiemmasta Sinuhe -hitistä tuttu fiilistely etumatkasta räp-skenessä. Lisäksi olennaisena tuntuu olevan veikkailu kuinka kilpailu käynnistyy "valtakunnassa" kun Cheek luovuttaa "valtaistuimensa". Ja tietysti muistutetaan siitä kuinka hommassa palaa "huntteja" ja toiset jäävät siivoamaan lavaa, kun Profeetat poistuu paikalta. Laineissa ei myöskään unohdeta Profeetta -biiseillä ansaittuja platinalevyjä.

Profeetat @Qstock2017 Kuva: Rami Ranta @rannanrami

Enikheis tämän massiivisen bängerin olisi kyllä mielellään kuullut jo kesällä Profeettojen festarikiertueella - sillä onhan Lohikäärmeet niin massiivinen niin soundeiltaan, kuin laineiltaankin. Tämä biisi olisi kyllä ansainnut paikan encore -listalta.

Profeetat @Qstock2017 Kuva: Rami Ranta @rannanrami

Profeetat vetivät omien sanojensa mukaan viimeisen keikan Elämä Lapselle -konsertissa. Ja täytyy kyllä myöntää, Lohikäärmeet on juuri sellainen kappale, johon tämän luvun olisi voinutkin ennustaa päättyvän.

Miten tästä eteenpäin? Elastinen on jo julkaissut valikoiman keikkoja loppuvuodelle, mutta Cheekin jatko on vielä kuulematta. Mikä onkaan seuraava luku, vai onko jo aika käynnistää kilpailu valtaistuimesta?

Joka tapauksessa ne ainoat Profeetat kävi täällä.

Profeetat @Qstock2017 Kuva: Rami Ranta @rannanrami


Teksti ja kuvat: Rami Ranta @rannanrami
Voit kuunnella Profeettojen "Lohikäärmeet" -biisin alta.

***
Uuden Musiikin Lista W/RannanRami Hertzilässä 28.9. 18-19!
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti