keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Kauramoottorilla kauas etelään

Hei ja tervetuloa seuraamaan, kun kerron viime kesän loppuun sijoittuneesta reissusta! Mie olen siis Laura ja olin kaverini Nooran mukana Järvenpäässä hevosenhoitajana. Noora meni hevosensa Cocon kanssa Ratsastuskeskus Ainoon Hanna Tardiveaun valmennettavaksi. Tarkotuksena oli olla Ainossa viikko, mutta parin muuttujan takia olimmeki 9 päivää. 

Noora ja Cover Girl eli "Coco"
Noh, anyway reissuun lähtiessä Coco oli kerenny olla Nooralla vasta reilun kuukauen, joten reissun tarkoituksena oli lähinnä päästä reenaamaan ja tutustelemaan ammattilaisen valvovan silimän alle. 
Nuiden yheksän päivän aikana me molemmat todella opimme Cocosta paljonkin uutta, kaikki ei niin positiivista, mutta Noora sai kaikesta huolimati Hannalta hyvät eväät jatkoon. 


Noora oli ajatellut reissuun lähtiesä, että he varmaa pääsevät sitte hyppäämään tyyliin 100-110cm esteitä Hannan valmennuksissa, mutta aika äkkiä kävi ilmi, että Cocon lihakset olivat paljon huonommassa jamassa, kuin mitä myyjät olivat antaneet käsittää. 


Noora ja Hanna keskittyivät sitten tekemään Cocon kanssa melko paljolti vain koordinaatiota ja erityisesti selän lihaksia kehittäviä harjoituksia. Useina päivinä he tekivät erinäisiä puomi- ja kavalettiharjoitteita. Noin viikon puolessa välissä Noora pääsi sitten hyppäämäänkin ja loppua kohen suurimmat esteet kohosivatkin tosiaan sinne metrin paikkeille. Kuitenkaan kovin monia toistoja ei kärsiny tehä, sillä Cocolla on sellainen tapa, että kun se vässyy, nii se alakaa kiskomaan päätä tosi voimakkaasti alaspäin. Siinäpä ei sitten palioo ole tehtävissä, kun ohjat luiskahtaa käjestä, kun se on niin älyttömän voimakas se kiskasu. 


Kaikesta huolimati ravityöskentely saatiin hiottua meleko kohillee ja siitä on myös paljon hyviä kuvia, hienona esimerkkinä tuo yllä oleva kuva. 


All in all, paska reissu mutta tulipaha tehtyä.. No ei vaan, oikeesti meillä oli suurimman osan ajasta ihan hauskaa ja oli mukavaa päästä pitkästä aikaa kokonaan hevosten ja tallihommien ympäröimäks! Tuolle reissulle en varmaan lähtis uudestaa, koska kyllä siellä sen verran sattu ja tapahtu kaikkea mielenkiintosta, mutta oli kyllä ihan loistava kokemus!


-Laura M.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti