Mediapajat

Jos oot kiinnostunu radiotoiminnasta nii tämä on sulle ihan ehoton. Olisko mukava lähtiä remmiin tekemään radiolähetyksiä tai tulla pitämään ihan ommaa ohjelmaa Hertzilän lähetyksiin? Aikasempaa kokemusta et tarvii minkäänlaista, pelekkä kiinnostus aiheeseen riittää, eikä sekään ole niin välttämätön. Käy katteleen että oisko tässä ainesta.

Radiokerho, jossa lähetykset suunnitellaan ja valamistellaan, on aaltosessa 
joka keskiviikko klo 17.00-20.00. 

Lähetykset, joissa oman äänen saapi ympäri maailmaa kuulumaan, on aaltosen
studiossa joka torstai 18.00-20.00.

Hertzilän suoria lähetyksiä voit kuunnella taajuudella 92MHz, sekä netissä täällä!


Maistusko elokuvaillat valamiissa puitteissa? Vietettään aikaa elokuvien parissa, kehitetään niistä jutunjuurta kriittisin silmin. Jos kiinnostusta elokuvien arviointiin ja katselemiseen löytyy, niin teretulemasta!

KinoAaltonen on tiistaisin aaltosessa klo.17.00->Katsotaan erilaisia animesarjoja ja -leffoja ja keskustelemme niistä ja muusta aiheeseen liittyvästä.
AnimeKlubi on maanantaisin aaltosessa klo.16.30 ->
Mahollisuus kehittää omia valokuvaukseen liittyviä tietoja ja taitoja. Tyllifoton myötä järjestetään tiiviskursseja valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä, kurssien ajankohdista ilmoitetaan. Jos on innostusta tutustua digijärjestelmäkameran toimintoihin ja kuvaamiseen enemmän, niin tule keskiviikkona tai torstaina aaltoseen klo 18.00-20.00. Nuorisotiedotuspiste aaltosessa on myöskin valokuvausstudio salamalaitteistoineen, jossa voipii ottaa ihan oikeita studiokuvia, ohjaajan opastuksella. Kuvia voi tulla ottamaan myös omalla ajallaan, ihan rauhasa. Voit ottaa kaverikuvia, mummolle kivoja yllätyskuvia, perhekuvia, hellustelukuvia, mallikuvia, tuotekuvia... Tuu tutustuun.


Tekstiä kehhiin! Raapustellaan yhessä ja erikseen artikkeleita, uutisia, haastatteluita ja juttuja Adapterin blogiin ja muuallekki. Adapteri tekee yhteistyötä valtakunnallisen nuortenlehden Curlyn kanssa, ja sinnekin juttujaan pääsee tuottamaan. Tutustutaan käsikirjotusten tekoon lyhytelokuvia varten, sekä tehään tarinoita kuunnelmapajaan. Kirjottajapaja kokoontuu keskiviikkosin ja torstaisin nuorisotiedotuspiste aaltosessa klo. 17.00-20.00.

Myös kirjoittajapaja tarjoaa tiiviskursseja; journalismista, blogin pitämisestä ja luovasta kirjoittamisesta.


Mahollisuus esiintyä "kasvottomana", omaa ääntä käyttäen. Muuta ei vaadita, kuin hiukkasen rohkeutta. Sekä valmiista teksteistä, että omista teksteistä voi tehä erilaisia kuunnelmia. Tutustutaan myös äänitehosteiden käyttöön ja tuottamiseen. Aaltosen studiossa on ehottoman hyvät puitteet kuunnelmien tekoon, ja auttavia käsiä ompi tarjolla.
Aaltosen studiossa voi äänittää kipaleita, räppijuttuja ja miksei muutakin. Tuu tutustelleen niitäkin!
Filiminpätkiä käsikirjoituksen kanssa tai iliman. Videokameralla voi kuvata esimerkiksi omaa harrastustoimintaansa ja vapaa-ajan viettoa, mutta mahollisuus oppia haasteellisemman lyhytelokuvan tekoon on myös tarjolla. Käsikirjottamista, kuvaamista ja editointia; kaikkeen saapi apua ja tukea. Aaltosesta löytyy kamat videoiden tekkoon, kuvauksesta editointiin ja viimeistellyyn asti. Mediailloissa pääset tutustumaan tähänkin, saatat löytää itsesi tekemästä keikkataltiointeja, animaatioita, musavideoita tai hulvattomia lyhäreitä.


Tykkääkkö lukia? Novelleja, romaaneja, runoja, mielipidekirjotuksia, uutisia, lehtiä, blogeja... Mitä tahansa. Mahollisuutesi ovat monet: voit tehä lukemistasi jutuista arvosteluita sekä tänne Adapterin blogiin, kuin myös paikallislehti Lounais-Lappiin, että nuortenlehti Curlyynkin. Luje, raapusta siitä mielipittees ja vinkkaa meille muillekki! Lähetä juttusi osoitteeseen markku.lukkariniemi@tornio.fi

Muutaki infoa:  Laitteita ja puitteita on mahdollisuus lainata Aaltosesta valokuvailuun ja videokuvailuun, jos haluaa esimerkiksi kuvata omaa harrastustoimintaansa tai vaikkapa ihan muuten vaan fiilistellä kameran linssin paremmalla puolen.

Jos yhtään vähhääkään innosti, niin ei muutako jalakaa toisen etteen ja Nuorisotiedotuspiste Aaltoseen mars!

Lisätietoja saat ko astut ovista sisään:
Nuorisotiedotuspiste aaltonen
Länsiranta 9
95400 TORNIO

Lusku 0400 768 604

Ei kommentteja: