perjantai 3. maaliskuuta 2017

Ollaanko Meri-Lapissa valmiita rähinäräppiin?

Nikke Ankara esiintyi Club Teatrialla Torniossa 18.2.2017 | Kuva: Rami Ranta/Glaffi
Nikke Ankara, Kube, Joosu J sekä DJ Aksim valtasivat Tornion tuoreen Club Teatrian ensimmäisessä nuorille aikuisille suunnatussa "Urban Night" -illassa. Tosiaankin, musiikki voitanee lukea urbaaniin räppiin ainakin Joosu J,n ja Kuben osalta, valitettavasti se näkyi myös yleisömäärässä.

Joosu J. | Kuva: Rami Ranta/Glaffi
Ilta alkoi ovien auetessa kahdeksan aikaan, ja päättyi kahdentoista jälkeen, kun Nikke Ankara pisti parastaan Meri-Lapin yleisölleen. Valitettavasti yhdeksän jälkeen keikkansa aloittaneella Joosu J,llä tilanne oli hieman eri. Lavan edusta oli tyhjää täynnä, mutta suurin osa kauempana salissa olevista pöytäpaikoista osa oli kansoitettuja. Joosun keikan loppupuolella huomiota herätti kovaäänisesti paikalle saapunut porukka, joka ryntäsi suoraan lavan eteen. Tästä oli apua, sillä kellon käydessä yleisöä alkoi lavan edustalle saapumaan, ja osa uskalsi jammaillakin.

Kube | Kuva: Rami Ranta/Glaffi
Kube | Kuva: Rami Ranta/Glaffi
Kuben keikalle yleisöä alkoi tulla jo enenevissä määrin, mutta siltikin Club Teatria isona esiintymis-areenana näytti suhteellisen tyhjältä. Yleisökato ei kuitenkaan artisteja haitannut, räppi lensi solkenaan, ja keikkafiilistä oli siltikin ilmassa.

Kube | Kuva: Rami Ranta/Glaffi
Nikke Ankaran keikasta ei vauhtia puuttunut | Kuva: Rami Ranta/Glaffi
Nikke Ankara | Kuva: Rami Ranta/Glaffi
Kun Nikke Ankara saapui lavalle, alkoi vajava tunnin hittitykitys, joka kävi läpi oikeastaan kaikki biisit Niken "Nikke tulee kotiin" -albumilta, sekä sen jälkeen julkaistut singlet. Keikan aikana Nikke kiitteli moneen otteeseen yleisöään, sekä toivotti kaikki tervetulleiksi jatkoilleen Park Hotelliin. Keikan aikana lavalle lensi niin nuuskapurkkia, kuin lippistäkin. Keikka päättyi yhteiskuvien ja viimeisten hittien jälkeen, mutta yleisö ei hiljentynyt. Osa ehti luopua Encore-toivosta, mutta viiden minuutin odotuksen jälkeen Ankara saapui esittämään illan viimeisen kappaleen "Värifilmi".

Nikke Ankara | Kuva: Rami Ranta/Glaffi

Toki yleisöä laskettaessa pitää ottaa huomioon samana iltana Rovaniemellä ilahduttanut Mikael Gabrielin konsertti, sekä viikonloppuna vietetyt abiristelyt.

Keikkapaikkana Meri-Lappi taitaa kulkea pääkaupunkiseutua hieman jäljessä. Tällainen Line-Up olisi veikkaukseni mukaan täyttänyt hyvinkin saman kokoisen venuen Helsingissä, olihan lippuhintakin suhteellisen edullinen. Uskon. että urbaanin räp-musiikin suhteen Kemi-Tornio seudulla on käynyt sama, kuin teknisessä musiikissa (esim. Dubstep ja Trap -tyylilajeissa). Täällä skeneä ei yksinkertaisesti tunneta tai ainakaan faniteta samassa suhteessa, kuin Etelä-Suomessa. Pitänee siis vain hartaasti toivoa, että tällainen musiikkiskene tulee tänne nopeampaa, kuin ananas-hiustyyli, eli ennen kuin se on poissa muodista etelässä.

Vai johtuuko kaikki siitä, että Torniossa on unohdettu livemusiikki?

Nikke Ankara | Kuva: Rami Ranta/Glaffi
Toivotaan kuitenkin Club Teatrian vauhdittavan uuden musiikin kehittymistä myös Lapissa, sillä ainoastaan sitä kuuntelemalla siinä pysytään kiinni. Olisihan se hienoa, jos vaikkapa Rovaniemellä järjestettäisiin ArcticWeekend tms. festivaali. Tapahtumasta voitaisiin saada jopa kansainvälinen hitti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti