keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Työharjoittelussa Espanjassa - ensimmäinen tilannepäivitys!

Amsterdamissa seuraavaa konetta odottelemassa
Ensimmäinen viikko Espanjassa lähti käyntiin ja aion kertoa teille ensitunnelmat Espanjan kulttuurista ja eroista Suomeen.

Lähdin sunnuntaina ensin lentokoneella Helsingistä Amsterdamiin, jossa odottelimme neljän muun työharjoittelijan (Anskun, Iidan, Marjaanan ja Päivin) kanssa jatkolentoa Espanjan Sevillaa kohti. Lento meni mukavasti, koska saimme olla vierekkäin ja pelata ajankuluksi korttipeliä. Schipholin kansainvälinen lentoasema oli todella iso ja onneksemme lentokone laskeutui lähelle jatkavaa konetta.Jatkolento Sevillaan sen sijaan oli mielestäni tosi uuvuttava, koska korvat olivat jo ennestään lukossa ja nyt sattui aivan hirveästi. Emme saaneet vierekkäisiä paikkoja, joten tuli suomalaiselle tyypillinen "hiljainen hetki". Minkäänlaista juotavaa ei tarjoiltu ilmaiseksi eikä pientä välipalaa kuten ensimmäisessä lennossa, mutta se ei haitannut.

Sevillaan päästyämme aloimme jännittämään tuleeko laukkumme ollenkaan, mutta sieltähän ne ensimmäisten joukoissa saapuivat! Lähdimme taksipysäkkiä kohti. Onneksi Ansku osaa puhua Espanjaa ja sai selitettyä mihin menemme. Minut oli sijoitettu suoraan keskustaan kuusi kilometriä muista erilleen. Jälleen hiljainen hetki taksikuskin kanssa..

Maisemat vaihtuivat ja näytti ihan satumaiselta kun valomeri valtasi joka paikkaa. Käännyimme jatkuvasti ja mietin, että pääsemmekö koskaan perille asti. Lopulta menimme tosi ahtaalle kadulle, jossa jouduimme myös kiertelemään koko ajan. Vihdoin pääsimme isäntäperheeni luo.

Vastassa minua ulkona odotti nainen nimeltä Sonia. Espanjalaiseen tuttuun tapaan hän antoi suukot poskille ja opasti minut sisään. Sisällä minua odotti tuntematon mies joka piti minua varmasti hölmönä, kun en tajunnut sanaakaan mitä hän sanoi. Sonia ei itsekään osaa englantia puhua, mutta keksin tosi hauskan keinon! Latasin puhelimeen Google kääntäjän ja laitoin käännöksen espanjasta englantiin. Mies puhui puhelimeen ja sain käännöksen suoraan. Siinä nauroimme tapaukselle ja aloimme kääntäjän välityksellä puhumaan.

"Ruumissäkki"
Talo oli tosi viileä, koska alkoi olemaan ulkonakin jo kylmä. Espanjassahan ei tosiaankaan ole keskuslämmitystä ja ikkunat ovat yksinkertaisia verrattuna Suomen tuplalasi systeemiin. Kengät on muistettava pitää jalassa, koska se on outoa ottaa ne pois (eikä kyllä teekään mieli ottaa pois lattian kylmyyden takia).

Sonian kanssa rupateltuamme hitaasti, mutta varmasti hän esitteli paikkoja minulle. Huoneeni on yksinkertainen ja kaverini nauroivatkin, että mikä ihmeen ruumissäkki huoneesta löytyy (soittakaa apua jos minusta ei kuulu mitään). Pääasia että netti toimii!

Kello läheni yhtätoista ja Sonialla oli soppa kiehumassa. Sopassa oli broileria, pastaa, perunaa ja jonkinlainen tulinen suupala. Espanjassa on epäkohteliasta jättää ruokaa lautaselle, joten otin oletettavasti kovat paineet syömistä kohtaan. Sonia lähti nukkumaan sopan valmistuttua ja jätti minulle lautaselle ruokaa jopa vähän liikaakin.

Ensimmäinen yö nukuttu levottomasti, koska vaikea totuttautua ulkona kuuluvaan meluun ja yläkerran naapurin hääräämiseen yöllä..

Aamulla ensimmäisenä menin suihkuun, joka vaihteli kylmästä lämpimään, mutta se ainakin virkisti ja herätti uuteen päivään. Sonia opasti pannukahvin käytön ja laittoi vaatteet pesukoneeseen ja näytti mihin ne pitää viedä pyykkinarulle kuivumaan. Keitimme liedellä juhla mokkaa ja Sonia joi omaa nescafeetaan.

Latasin itselleni maksullisen sovelluksen, jonka kautta pystyn katsomaan Suomen kanavia suorana ja nauhoitettuna. En voi elää ilman salkkaridraamaa.

Tapasin Sonian pojan, Kristofferin aamulla ja hän aikoi tehdä kopion avaimesta minulle. Hänkään ei osaa englantia, mutta sovellus pelasti jälleen tilanteen!! 😅

Lähden tänään maanantaina matkani yhteyshenkilön orientaatiotilaisuuteen muiden reissulaisten kanssa ja sen jälkeen meillä jatkuu päivä kielikurssilla, josta toivottavasti saan paljon irti. Päivitän tänne luultavasti viikonloppuna viikon tapahtumien kulusta!

Aikamoinen kulttuurishokki, mutta tästä se lähtee käyntiin! En tiedä vielä miten toteutan videota, mutta saatan koostaa materiaalia joko lähdön jälkeen ja tehdä pidemmän pätkän reissusta tai sitten täällä ollessani julkaisen lyhyempiä videoita.

Edit: Kirjoitin tämän tosiaan maanantaina, jatkan stooria luultavasti la-su!

- Sami Koskimäki -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti