torstai 9. huhtikuuta 2015

Alkoholistin tarina

Oli 16-vuotias nuori nimeltä Jenni. Eräs päivä hän lähti kavereidensa kanssa mökille. Mökillä Isac kaivoi laukustaan viinapulloja. Hän tarjosi viinaa kaikille. Jenni kieltäytyi ensimmäisellä kerralla, mutta illan aikana kaverukset saivat Jennin maistamaan viinaa. Mökkireissu päättyi lopulta hyvin.
Samana syksynä hänen kaverillaan oli valmistujaiset. Juhlien jälkeen Jenni oli aivan humalassa. 


Tilanne yltyi pahemmaksi. Hän joi lähes joka viikonloppu koska se oli hänestä mahtavaa. Valmistuttuaan hän ei hakenut töitä ollenkaan vaan piti välivuoden. Hän eli Kelan tukien varassa ja käytti kaikki rahat alkoholijuomiin. Jennin oli tarkoitus pitää välivuosi, mutta kolmen vuoden päästä hän huomasi, ettei hänellä ollut vieläkään töitä, eikä koulutuspaikkaa. Hän haki apua A-klinikalta ja oli lähes vuoden raittiina. Vihdoin hän sai töitä Citymarketista. Hänen elämänsä alkoi etenemään oikeilla urilla. Täytettyään 30-vuotta hän pietti syntymäpäivät. Se oli  kuilun paikka. Jenni jäi uudestaan alkoholikierteeseen.

 Samana syksynä hän päätti lähteä kävelylle, hänellä alkoi huimata päässä. Hän istahti penkille. Mutta ei kyennyt istumaan. Jenni asettui makoilemaan puiston penkille. Se oli Jennin loppu. Hänen maksansa petti alkoholiongelmien takia.


Nuva14 - Mia Ojala ja Inka Huhta

1 kommentti: