maanantai 6. lokakuuta 2014

Ihmiset kaiken takana - Reija

Viikolla 40 vietetään valtakunnallista nuorisotyön viikkoa, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta nuorisotyön työmuodoista ja menetelmistä, sekä ihmisistä kaiken takana. Nuorisotyön viikon taustalla on nuorisotyön valtakunnallinen palvelu- ja vaikuttajajärjestö Allianssi, ja viikon tavoitteena on saada nuorisotyölle näkyvyyttä, nostaa esiin nuorisotyön tuomia positiivisia vaikutuksia sekä edetä kohti sitä, ettei nuorisotyön rahoitusta leikattaisi. 

Nuorisotyön viikon kunniaksi esittelemme ihmiset Tornion kaupungin nuorisotoimen toimintojen taustalta. Kaikki henkilöesittelyt löydät tämän linkin alta.


Nimi: Reija Nurkkala
Kotipaikka: Kolari
Koulutus: Yhteisöpedagogi (AMK)
Työpiste: Nuorisotiedotuspiste aaltonen
Työtehtävät: Etsivä nuorisotyö; tukena ja turvana 15-28-vuotiaiden nuorten elämän eri kiemuroissa
Lapsuuden haaveammatti: Satutäti
(eli siis tyyppi joka lukkee lapsille satuja ja tarinoita ja saa siitä palkkaa...)


Työkavereiden mietteitä tyypistä:

Reija – ihana…äiti!

”Reija on äiti myös työelämässä. Välittää myös meistä tohvelisankareista. Kun omaa elämää elää intohimolla, ja se välittyy myös työhön, niin sitä ei voi kuin ihailla.”

Reija on työntekijänä älyttömän jämy, tarkka ja äärimmäisen huolehtiva. Meiän kolme ärrää; reilu, reipas ja rehellinen! Hymy ei helpolla hyydy, ja nauruääni on valloittava – tämän likan hersyvää naurua ja pilkettä silmissä ei voi unohtaa. Uskomaton muisti! Tuntee kaikki ja tietää tuhansista asioista – ja paljon. Reija ei koskaan unohtele päivämääriä tai myöhästele mistään; muistaa kissan kaiman mummon siskon kampaajankin syntymäpäivät ja nimipäivät. Kaikki työtehtävät Reija hoitaa alusta loppuun äärettömällä tarkkuudella, eikä mikään asia jää huomiotta. Osaakin katsoa asiaa aina monelta kantilta, ja kykenee ennakoimaan mahdollisia kompastuskiviä ja heikkoja kohtia. Positiivinen kriitikko (onko se suomea?), joka osaa toppuuttaa juuri oikealla tavalla. Työn ulkopuolella Reija on vahvasti tunteella eläjä, töissä kuitenkin ehkä enemmän järjen mukaan toimiva - hyvällä tavalla. Kahden pienen muksun ihana äiti, jolle perhe onkin kaikki kaikessa. Omaa lämpimät välit myös lähisukuun – emmekä yhtään ihmettele, kun tiiämmä kuinka huippu tyyppejä esim. Reijan omat vanhemmat on! Reija elää lapsilleen, ihanille Miksulle ja Mimmille, ja pistääkin lasten tarpeet AINA kaiken edelle. Tälle äitille tulee todellakin paha mieli, jos ei ole ehtiny antaa esimerkiksi töiden vuoksi tarpeeksi aikaa muksuille (tai miehelle!) joillaki viikoilla... Etsivän työn lisäksi Reijan voi löytää futiskenttien reunoilta myymässä kaffetta ja bullaa ;) Reijan elämässä musiikilla on vahva osa, ja biisi kuin biisi kyllä lähtee tältä neitoselta – vieläpä ihan nuotilleen!

”En voisi kuvitellakaan Reijaa muualle töihin, kuin etsivään. Nyt on likka oikeassa paikassa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti