lauantai 11. lokakuuta 2014

Ihmiset kaiken takana - Lusku

Viikolla 40 vietetään valtakunnallista nuorisotyön viikkoa, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta nuorisotyön työmuodoista ja menetelmistä, sekä ihmisistä kaiken takana. Nuorisotyön viikon taustalla on nuorisotyön valtakunnallinen palvelu- ja vaikuttajajärjestö Allianssi, ja viikon tavoitteena on saada nuorisotyölle näkyvyyttä, nostaa esiin nuorisotyön tuomia positiivisia vaikutuksia sekä edetä kohti sitä, ettei nuorisotyön rahoitusta leikattaisi. Nuorisotyön viikon kunniaksi esittelemme ihmiset Tornion kaupungin nuorisotoimen toimintojen taustalta. Kaikki henkilöesittelyt löydät tämän linkin alta.Nimi: Lusku (Markku Lukkariniemi)
Kotipaikka: Tornio
Koulutus: Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, Yhteisöpedagogi (AMK), ammatillinen opettaja,
valokuvaajan ammattitutkinto -> opiskelija
Työpiste: Nuorisotiedotuspiste aaltonen
Työtehtävät: Adapteri-hankkeen projektipäällikkö, nuorten tieto- ja neuvontatyö, aaltosen tilavastaava, skeittihalli, bänditila jne jne jne jne jne jne
Lapsuuden haaveammatti: Mäkihyppääjä

Työkavereiden mietteitä tyypistä:

Lumppu, Luumu, Lucifer, McLuc, Luumu

Ujo öö
Innostuu kaikesta! Siis ihan kaikesta. Luova hullu, joka pursuilee mielikuvitusta ja älyttömiä ideoita. Tuhansia vitsejä, hulluja ideoita ja elämänmakuisia tarinoita olis vaikka koko maailman lapsille jaettavaksi (ja onkin, ne ei lopu koskaan.....). Ehkäpä juuri tämän ehtymättömän elämänilonsa ja idearikkautensa myötä Lusku onkin saavuttanutkin elämässään niin paljon – kuitenkin kokoajan säilyttäen sen saman pilkkeen silmäkulmassaan. Lusku on ajanmyötä kehitellyt ja rakennellut kovalla työllä (ja täydellä sydämellä) Tornioon mahtavia uusia tapoja tehdä nuorisotyötä, ja kohdata nuoria. Moni asia olisikin toisin (ja monta asiaa tästä kaupungista puuttuisi) jos kukaan ei olisi työntänyt tällaista pilttiä maailmaan silloin aikanaan (joskus suunnilleen 1800-luvun puolivälin tienoolla). Tuhansia rautoja tulessa kokoajan! Tälläkin hetkellä vielä kaikkien satojen työjuttujen lisäksi opiskelee töiden ohella valokuvaajan ammattitutkintoa. Työote, taikka työtahti ei todellakaan hidastu iän myötä, vaan päinvastoin – kiihtyy vaan. Harva tyyppi, joka on ollu vuosisadan töissä samassa mestassa, jaksaa yhä hymyillä joka aamu, kun astuu työpaikan ovesta sisään. Pohjaton ammattitaito nuorisotyössä, mediassa, valokuvauksessa... Kaikessa. Luskuun voi tukeutua asiassa kuin asiassa, liitty se sitten töihin tai ihan vaan elämään, aina saa apua, kun pyytää. Ystävänä korvaamaton. Pitkä historia nuorten parissa todellakin näkyy; työote on rento, mutta jämäkkä. Idearikas eikä tosiaankaan kaavoihin kangistunut!


Kun jotakuta ja jonkun työtä nuorisotyön kentällä voi ihalla niin Lusku on juuri se tyyppi! kaikelle ja kaikille avoin tyyppi, joka on valmis aina uuteen! työkokemus ja -näkemys on tehnyt tästä miehestä viisaan isolla VIILLÄ!


<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti