tiistai 30. syyskuuta 2014

Ihmiset kaiken takana - Jossu

Viikolla 40 vietetään valtakunnallista nuorisotyön viikkoa, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta nuorisotyön työmuodoista ja menetelmistä, sekä ihmisistä kaiken takana. Nuorisotyön viikon taustalla on nuorisotyön valtakunnallinen palvelu- ja vaikuttajajärjestö Allianssi, ja viikon tavoitteena on saada nuorisotyölle näkyvyyttä, nostaa esiin nuorisotyön tuomia positiivisia vaikutuksia sekä edetä kohti sitä, ettei nuorisotyön rahoitusta leikattaisi. 

Nuorisotyön viikon kunniaksi esittelemme ihmiset Tornion kaupungin nuorisotoimen toimintojen taustalta. Kaikki henkilöesittelyt löydät tämän linkin alta.


Nimi: Johanna "Jossu" Kallio
Kotipaikka: Haapavesi
Koulutus: Yhteisöpedagogi (AMK)
Työpiste: Putaan nuorisotalo Nuorkka
Työtehtävät: Nuorkan tilavastaava, kouluyhteistyö (tukioppilastoiminta, ryhmäytystoiminta), kansainvälisyys, harjotteluvastaava
Lapsuuden haaveammatti: Poliisi

Työkavereiden mietteitä tyypistä:

Jossu - luova teatteritaitelija

Ihana, mielikuvitusrikas käsityötaitoinen nainen – jolla on ties kuinka monia kummilapsia.”

Ei ole varmasti asiaa, mitä Jossu ei osaisi ratkaista – ja nimenomaan puhumalla. Keskustelijana, ”maailmanparantajana” ja etenkin kuuntelijana Jossu on aivan omaa luokkaansa. Jossu ompi meiän työporukasta se, joka vastaanottaa arjessaan ehkäpä jopa eniten nuorten huolia ja murheita, ko jotenki siitä oikein huokuu semmonen lämpö ja tietynlainen turvallisuus – ja sitä myötä se tekkee itestään tosi helposti lähestyttävän. Löytääkin aina nuorille aikaa keskusteluihin ja kuuntelemiseen pyydettäessä. Osaa ajatella vaikeitakin asioita monelta eri kantilta, ja on aina valmis auttamaan. Jossun olemus, puhetyyli ja elekieli monesti hehkuu sellasta tietynlaista rauhaa, ja oonki varma, että edellisessä elämässä son ollu joku Itämaan-mahtava-ZenZei, hyvän mielen ja tyyneyden lähettiläs. Kuitenkaan tyyneys ja rauhallinen olemus ei kieli mitenkään hitaudesta – ehkä pikemminkin päinvastoin. Vaikka Jossu joutuisikin juoksemaan pää kolmantena jalkana, niin silti se ossaa säilyttää tietyllälailla päänsä aina kylmänä! Se on mahtava taito. Jossu on älyttömän huumorintajuinen ja jämy nuorisoalan ammattilainen, karaookkesta ja teatteritaiteesta se tykkää ja jääkiekon mm-kisoja se...rakastaa! 

Leijona henkeen ja vereen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti