perjantai 22. elokuuta 2014

Paulan Kirjasto 20Moi kaikki,
taas me tapaamme. Koulut ovat alkaneet jokaisella ja jokainen on jo varmasti päässyt jollainlai vauhtiin. Jotta alusta tulisi vähän jännittävämpi, esittelen teille nyt uuden teoksen.

Kirja on ihan uusi, samoin kirjailija. Sam Christerin Stonehengen perintö on julkaistu Bazarin toimesta vuonna 2012 Suomessa, englannissa sen julkaisi Sphere vuonna 2011 nimellä The Stonehenge Legacy. Kirjassa on 413 sivua ja suomennoksen on tehnyt Seppo Raudaskoski.

Kuva on itse otettu,
pahoittelen huonoa laatua :)Sam Christer, syntynyt Manchesterissä, on englantilainen kirjailija. Hän jäi orvoksi melkein heti syntyessään ja asui sijaiskodissa 9-vuotiaaksi asti, kunnes adoptoitiin. Hän on televisioalan ammattilainen ja on työskennellyt monilla suurilla mediayhtiöillä mm. johtajana, tuottajana ja juontajana. Hänellä on 3 poikaa ja vaimo. Stonehengen perintö on Christerin esikoisromaani. Oikeudet on myyty jo lähes 40 maahan.

Gideon Chase saa kuulla isänsä tehneen itsemurhan. Hän kumminkin jätti pojalleen kummallisen perinnön: omituinen jäähyväiskirja, kartano, kaikki sen sisältö sekä salahuoneen tutkimukset, päiväkirjat ja muistiinpanot. Gideon saa selville järkyttäviä asioita perheestään sekä Stonehengestä ja siihen liittyvästä uskontoryhmästä. Itsemurhan motiiveja tutkiva rikoskomisaario Megan Baker on hyvin kiinnostunut uhrin Nathaniel Chasen menneisyydestä. Pian hän huomaa, että kadonnen miehen tapaus, itsemurha sekä kaapatun tytön mysteeri eivät voi olla sattumaa. Jokainen tapaus kietoutuu toiseensa. Ja avainsana on Stonehenge.

Kirja saa 4 ja ½ tähteä. Lyhyet kappaleet, ja vauhdikkaat juonenkäänteet pitävät lukijan tiukasti mukana tapahtumissa ja jännitystä riittää. Suosittelen jokaiselle jännitystä kaipaavalle. Itse tartuin kirjaan nimen vuoksi, myönnettäköön, mutta eihän sitä muuten tee löytöjä. Painotan silti samoja asioita kuin kirjailijakin kiitoskirjoituksessaan: kirja on perinpohjin fiktiota.
Jännittääkö? Minua myös. Mutta sen pitemmittä puheitta jätän teidät kirjan pariin. Minä, kun olen teitä muutaman askeleen edellä, puolestani paneudun tiiliskiven (Stephen King – 22.11.63) lukemiseen. Hyvää viikonloppua kaikille ja me tapaamme taas pian.

Paula Kronqvist

Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti