maanantai 25. maaliskuuta 2013

Toimintaperjantai

Perjantaina Nuorkalla oli toimintapäivä, jonka teemana oli päihteetön elämä. Seiniä koristi iskulauseita nuuskan, tupakan ja alkoholin aiheuttamista haitoista, läppärillä pyöri jatkuvasti pieni pätkä haastatteluita, joissa nuorilta kysyttiin heidän ajatuksistaan päihteitä kohtaan. Päivää säesti todella iso kasa erilaista toimintaa, aina päihderistikosta bändiesiintymisiin asti.
Ilta alkoi rattoisasti kahvin voimalla. Pikku hiljaa porukkaa alkoi virrata sisään pienissä, mutta topakoissa määrin. Ristikot otettiin heti kättelyssä syyniin, ja alkoi kauhea pähkäily siitä, mitä siinä haettiin takaa. Jaossahan oli totta kai palkintoja, joten mielenkiinto ristikon suttaamiseen säilyi.

Oikealla syventävä kuva kahvista.

Biljardipöydän ääressä kävi kova kuhina ja salissa oli juuri alkamassa leffagaala. Ryhmille oli annettu jo hyvissä ajoin (eli viikkokausia sitten) tehtäväksi tehdä video, jonka teemana olisi "Elämä ilman päihteitä." Lyhytelokuvien esitys alkoi.
Leffat olivat hyviä ja ytimekkäitä. Upotteessa voittajalyhäri, kannattaa maksaa huomiota.
Leffagaalan ja palkintojenjaon jälkeen alkoi toimintapisteet. Toimintapisteitä oli organisoitu iso liuta. Oli tikanheittoa, biljardia, tarkkuuspingistä, Angry-Birds -peli, Singstar, pussihyppelyä, uraanin rikastamista... No ei oikeasti, ei ollut mitään pussihyppelyä.


Leffagaalassa tapahtuu

Palkinnot gaalan voittajalle

Tuomarit julkistavat voittajafilmin
Voittajat kruunataanTarkkuuspingistäIlmapallojaBiljardiaMinipizza, välipala vai itsepetosta?


Kun toimintapisteet oli käyty läpi, oli aika aloittaa illan yksi toisista kohokohdista, nimittäin bändistä. Lavalle nousi Unplugged-illastakin tuttu Doctor Paahtis Ja Puolen Tunnin Terapia.Biisit olivat hyviä ja todella meneviä, yleisö mylvi, kaikki neljä. Suurin osa yleisöstä viihtyi kahvitiloissa, kunnes porukkaa alkoi soiton myötä virtaamaan myös saliin kuuntelemaan kaksikkoa tarkemmin. Itse pääsin ottamaan pari kuvaa myös ns. "backstagella", jotka myyn sitten hyvään hintaan kun tämä duo on noussut kuuluisuuteen.
Bändin samaisella säestyksellä pidettiin myös Biisikärpänen-kilpailu, johon oli todella innokas osallistujajoukko heti tarjolla.
Biisikärpäsen taustajoukot soittivat todella hyvin kotimaisia klassikkoja, joita kilpailijat sitten kilvan arvailivat.
Kun luulin illan olevan ohitse, kun kaikki oli ns. "loppu" ja alettiin vetämään jo illan viimeisiä tunteja, lavalle asteli eräs nuori ja yllättävä esiintyjä. Olin jo vienyt kamerani takahuoneeseen turvaan, kun salista alkoi kuulua todella antaumuksellista räppiä. Kompastelin matkalla kun hain kameran pikapikaa ja ryntäsin saliin salamavalo mielipuolisesti välkehtien. Artistinimellä Dream veti todella hienon loppushown.
Tämän kaverin oma sivu löytyy Mikseristä, osoitteesta:
http://www.mikseri.net/artists/?id=144029

Mutta niin kaikki hyvä päättyy aikanaan. Perjantai päättyi, ihmiset kotiutuivat. Olkaa aina kuulolla uusista tapahtumista, joita päivitellään niin tänne blogiin, kuin Tornion Nuorisotoimen Facebook-sivuillekin.

- Joni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti