lauantai 9. maaliskuuta 2013

Bussioppaan lokikirja: Sokkelossa Syötteellä

Lauantai 9.3.2013

Takana kolmas hiihtopäivä ja 60 kilometriä Taivalkoskelta Syötekeskukseen.

Aamu alkoi pikaisella visiitillä huoltoasemalle, josta tyytyväinen hiihtäjä löysi itselleen aurinkolasit. Täällä bussivuorot vaikuttavat "jostain syystä" olevan tarjolla kuin tilauksesta.

Hiihtäjien huoltopiste sijaitsi Ooka-Stopin entisellä huoltoasemalla, siis tällä kertaa sisällä. Kokemuksen kautta bussiopas on viimein ymmärtänyt esimerkiksi, ettei t-paita lämmitä käsivarsia, kenkiin sulava lumi kastelee sukat ja sininen villapaita auttaa pakkaselta suojautumisessa.

Suuriin oivalluksiin kuuluu myös älypuhelimen hyötyjen oppiminen. Tällähän voi paitsi soittaa, myös etsiä nimiä, numeroita, pankkiautomaatteja, korvatulppia ja latureita. Myös reissublogi päivittyy kätevästi.

Eilisessä pysähdyspaikassa faksaus ei onnistunut, sillä vastaanottajalla ei ollut mahdollisuutta lisätä paperia. Molipuolisen skannerin tarkoitus taas oli lähettää tuotos suoraan sähköpostitse, siinä kuitenkaan onnistumatta. Lähetin kopion myös itselleni ja tänään huomasin onnistuneeni. Kuitenkin tänne Syötekeskukseen oli saatu ainoastaan epäselvä versio. Siispä chek-iniä edelsi "uusien tuttavuuksien" poistaminen majoituslistalta.

Sokkeloisen hotellin erikoisuuksiin kuuluu maanpinnan tasalla oleva aula, joka hissin mukaan sijaitseekin viidennessä kerroksessa. Huoneet löytyvät siis hieman syvemmältä Syötteen kätköistä.

Hieronta- ja suksenvoiteluaikojen selvittelyn jälkeen oli vuorossa RR-hiihtojen 30-vuotisjuhla, jossa puhuivat mm. jokaisena vuonna hiihtäneet Voutilaiset. Tapahtuma taltioitu Zoomilla, joka löysi tukensa opaskassin vessapaperirullista.

Tänään opin lisää saksankielen "nyanssieroista". Eilen opitut faxen ja wachsen voidaan yhdistää sanaan Leute, jolloin saadan aikaan faksaajat tai vahaajat. Bussioppaan tavoin ei tule kuitenkaan sanoa Fachleute ja toivoa, että kyse olisi ammattilaisista. Fachleute tarkoittaakin "yksityistä poliisia", siis vartiointipalvelua. Super!

Toinen erikoinen tilanne seurasi ruokailua. Pitkän saksanharjoittelun jälkeen ruotsalaisen kysyessä voitelupalvelua ruotsiksi, ymmärsin yskän ja vastailin taitojeni mukaan. Kysyjä kuitenkin hämmentyi entisestään ja tajusin vastanneeni saksaksi. Det tar verkligen en stund att zappa mellan språk!

Huomenna 86 kilometriä kohti Ranuaa.

Oppaaksi opetteleva Jesse

Bussioppaan lokikirjaan on tarkoitus - mahdollisuuksien ja nettiyhteyden mukaan - kerätä RR1-ryhmän bussiopas-Jessen tunnelmia Rajalta Rajalle -hiihtoreitin varrelta mm. blogipäivitysten ja valokuvien muodossa. Kaikki merkinnät koottuna tämän linkin takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti