perjantai 2. helmikuuta 2018

4. leiripäivä, torstai 1.2.
Päivän ohjelmaan kuului mm. talviolympialaiset (jotka olivat meidän ryhmän vastuulla) ja muuta iltaohjelmaa. Aamu alkoi aamupalalla jonka jälkeen aloitimme olympialaiset ryhmien arvonnalla. Sen jälkeen jokainen ryhmä sai suunnitella ryhmälleen yhteisen nimen ja lipun. Tämän operaation jälkeen oli ensimmäisen lajin vuoro joka oli tietovisa. Sitten olikin jo lounaan aika.
Ohjelma lounaan jälkeen jatkui venyttelyillä jonka jälkeen lähdettiin pihalle. Ensimmäisenä urheilulajina oli pussijuoksu joka siis suoritettiin joukkueittain viestinä.Toisena urheilulajina oli saappaanheitto jossa edettiin niin kauan kunnes jokainen joukkueen jäsen oli heittänyt saapasta.Seuraavana vuorossa oli köydenveto. Joukkueet 1 ja 2 sekä joukkueet 3 ja 4 kisasivat keskenään. Häviäjät kisasivat sijoista 3 ja 4 ja voittajat sijoista 1 ja 2.Viimeisenä olympialajina oli ampumajuoksu, jossa on sama periaate kuin ampumahiihdossa mutta ilman suksia ja aseita. Aseiden sijasta heitettiin hernepusseja hulahula-vanteisiin ja hiihto korvattiin juoksemalla omin pikku jaloin.
Kaikkien lajien jälkeen oli loppuvenyttelyt jonka jälkeen jaettiin palkinnot voittajajoukkueelle.
Kuvaussession jälkeen oli omaa vapaata oleskelua jonka jälkeen oli päivällinen.Maittavan ruuan jälkeen oli yllärinä oli Jere Höön järjestämä ohjaus jossa meidät jaettiin kahteen joukkueeseen. Joukkueiden piti saada kerma vaahdoksi käsivispilällä niin että jokainen joukkueen jäsen vispasi kermaa vuorollaan. Se joukkue kumpi sai ennemmin kerman vaahdoksi voitti. Kilpailuhenki oli kova ja kaikki olivat hyvin mukana.
Ilta alkoi saunomisella jonka jälkeen söimme iltapalan ja vietimme yhteistä aikaa iltaohjelman parissa johon kuului hierontatuokio ja leirin palautekeskustelu sekä yllärinä valopiiloa ulkona. Sitten olikin jo unen aika.

Haastattelimme muutamia opiskelijatovereita siitä miten olympialaiset sujuivat:

Olli
Oli hyvä kun oli erilaisia olympialajeja. Kaikki lajit olivat mukavia, etenkin ampumajuoksu joka oli hyvin keksitty. Oli mukava kun ensin oltiin sisällä ja sen jälkeen siirryttiin pihalle. Hyvin ja selkeästi ohjattu.

Viki

Yleisesti olympialaisista jäi hyvä fiilis, mutta ei tuntunut hyvältä hävitä. Lajeja oli tarpeeksi, mutta olisi ulkona voinut olla enemmänkin toimintaa koska siellä oli nätti keli. Iloista, hyvää ja selkeää ohjaamista. Kaikki ohjaajat olivat innoissaan niin itsekin innostui. 
En tarkoituksella heittänyt kumpparia Heliä päin, se vaan lensi sinne.

Katariina

Oli mukavaa. Lajit olivat hyviä ja hauskoja. Vaikka pakkasta oli paljon (-23C) ni ei haitannut koska silti kaikki oli täysillä mukana. Venyttelyt olivat hyvät ja tarpeelliset, mutta ennen urheilulajeja olisi voinut lämmitellä jotenkin. Lajeja oli tarpeeksi ja monipuolisesti. Esim. jos ei tietovisassa pärjännyt niin sitten fyysisemmissä lajeissa. Ohjeistus ja Santerin esimerkki ampumajuoksussa olivat hyvät. Vaikka tultiin toiseksi  niin oli silti kivaa.

Jere Höö

Pakkasesta huolimatta oli lämmin koska pysyttiin liikkeellä. Ohjaukset olivat hyvät ja huomioon oli otettu lajeissa kaikkien kyky osallistua. Venyttelyt olivat tarpeelliset. Lajeja olisi voinut olla muutama enemmän ja itse tykkään köydenvedon tyyppisistä lajeista joissa on 2 joukkuetta vastakkain ja pitää jännittää kuka tulee seuraavaksi vastaan. Tämän tyyppisiä lajeja olisi voinut olla enemmän.

Tässä vielä ryhmämme mietteitä päivästä:

Aamulla tuntui että tuleekohan olympialaisista mitään koska niin paljon porukkaa oli pois ja ulkona oli niin paljon pakkasta, mutta kaikki meni loppujenlopuksi hyvin lukuunottamatta yhtä lujaa yhteentörmäystä. Ohjaukset sujuivat kaikilta hyvin eikä pakkanen paljoa hidastanut. Oli huippua kun kaikki osallistujat olivat täysillä mukana ja yrittivät parhaansa. Kaikilta jäi hyvä fiilis päivästä.

Kiitämme koko poppoota mahtavasta kilpailuhengestä ja päivästä.

Toivottaa ryhmä 4: Jenna, Laura, Eetu, Santeri ja Tanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti