torstai 4. toukokuuta 2017

[1] Aavasaksasta Lappariin - by Jenna


Moro! Täällä on Jenna. Tulen olemaan osa tätä blogia seuraavat kaksi kuukautta. Toimin Tornion kaupungin nuorisotoimella työssäoppimassa, ja pyörin pääsääntöisesti nuorisotiedotuspiste Aaltosella. Täällä siis päätän opiskeluni audiovisuaalisen viestinnän opinnoissa, kun valmistun media-assistentiksi 2. kesäkuuta. Päätoimintani sijoittuu taltiointiin, valo- ja videokuvaukseen siis. Olen myös kiinnostunut radiosta.  

Ennen kuin siirryn kertomaan ensimmäisestä viikostani, minä voisin ehkä kertoa hiukan itsestäni. Olen siis 18-vuotias, kesäkuussa 19-vuotias, tyttönen Keminmaasta. Harrastan taltiointia, ja tykkään pelata videopelejäkin. Kirjoittelen omia tarinoita, jotka ovat pääsääntöisesti fantasia-scifi-draamaa. Yläasteen aikana tein yhteensä kahdeksan parodiaa yhdessä ystävieni kanssa, ja tiemme erotessa aloin tekemään YouTube-videoita. Ylläpidän siis kahta kanavaa, peli- ja vlogiaiheista. Kirjoitan myös päiväkirjamaista blogia. Luonteeltani olen aika arka ja hiljainen, mutta minussa on myös johtajatyypin vikaa - vai sanoisinko sitä itsepäisyydeksi.  


Työssäoppimisaikani alkoi erikoisella tavalla. Maanantaina suuntasin yhdeksältä Aaltoseen, josta mentiin mutkien kautta Aavasaksalle – omalla kohdallani ensimmäistä kertaa – laskettelemaan... tai siis itse hoidin taltioinnin video- ja valokuvin. Sää oli valitettava: suuri lumipyry koko päivän. Paistoimme kaikesta huolimatta makkaroita, ja muut laskettelivat kuitenkin moneen otteeseen säästä huolimatta. 

Tiistaina suuntasin aamusta yhdeksältä Lapparille, jossa tutustuttiin 25.4 järjestettävän Meän Tube-tapahtuman aikatauluun.  Meän Tube on siis Tornion Koulujen Vanhemmat ry:n järjestämä tapahtuma, jonne tulee suosittuja tubettajia Suomesta: HermanniMariieveronica, Roni BackEeddspeaksSita Salminen ja ZoneVD. Kierroksen jälkeen koitti paluu Aaltosen toimipaikalle, ja tutustuin muihin nuorisotoimen henkilökuntaan. Editoin myös Aavasaksan materiaaleja. 


Keskiviikkona päivä oli niin sanotusti "iltavuoro", kun saavuin töihin kahdelta päivällä. Edellispäivänä olin saanut Aavasaksan videon editoitua, mutta sen valmistaminen kokonaiseen muotoon, eli renderöinti, oli jäänyt välistä ajan puutteen johdosta. Ilta viiden jälkeen alkoi Mediailta, jonne tuli hitaasti porukkaa. Oli puhetta tulevasta Meän Tube-tapahtumasta, ja autoin studiovalokuvauksessa. Päivä päättyi kahdeksalta illalla. 

Torstaina oli viimeinen päivä ennen pääsiäislomaa, ja päivä alkoi jälleen normaalisti yhdeksältä. Vuorossa oli valokuvaustehtävä, jossa oli otettavana kuvia ärsyttävistä ja mieleisistä asioista ulkona. Tehtävä oli ryhmätyön muodossa. Myös oma "voimabiisi" oli valittavana. Itsellä ei ole positiivisia voimakappaleita, vaan omat voimakappaleeni ovat enemmänkin tunteisiin välittyviä sanoituksillaan. Päätoimipisteellä järjestettiin valokuvat ja tulostettiin laulujen sanoja oheen, jonka jälkeen järjesteltiin kehyksiin. Lopuksi pidettiin pienimuotoinen esittely. Kahdelta pääsin pääsiäisloman viettoon, ja ensimmäinen työssäoppimisviikko oli takana. 

- Jenna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti