keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Leirikokemuksia Oivanki


Neljä päivää täynnä vauhtia, menoa ja meininkiä. Olin tyttäreni luokan kanssa huoltajana leirikoulussa Oivangissa.
 
Ennen leiriä tietenkin tehtiin kovasti töitä, jotta rahat saadaan kasaan. Järjestimme lastenjuhlat, myytiin sukkia, arpoja ja vaikka mitä muuta.

 Ensimmäisenä päivänä majoittumisten ja alku-infojen jälkeen pääsimmekin heti tositoimiin. Ohjelmassamme oli frisbeegolfia ja paintballia. Hauskaa oli, vaikkakin värikuulat hieman sattuivat osuessa ja taisi muutama mustelmankin saada. Toisena päivänä aamupalan jälkeen lähdettiin vaellukselle Juumaan. Maasto oli vaihteleva. Maisemat olivat aivan mahtavat, aurinkokin välillä pilkahteli, joten sää suosi meitä vaelluksella. Vaelluksen jälkeen oli vuorossa tiimitehtävät, joissa lapset joutuivat tekemään yhteistyötä saadakseen tiimitehtävät ratkaistua. Oli hieno huomata kuinka hyvin heillä yhteistyö sujui. Päivällisen jälkeen lähdimme Angrybirds-puistoon. Lapsilla riitti virtaa vaikka millä mitalla rankasta päivästä huolimatta. Illalla halukkaat kävivät saunassa ja uimassa.


      
 


Kolmantena päivänä olikin vuorossa kalastusta Elijärvellä. Saalistakin tuli, yksi kirjolohi ja useampi ahven. Kalastuksen ja lounaan jälkeen päästiin korukiven hiontaan. Osa lapsista teki korut kotiin tuliaisiksi. Päivällisen jälkeen lähdimme Kuusamo Tropikkiin uiskentelemaan. Viimeisen illan kunniaksi söimme iltapalan laavulla. Keittiöstä saimme iltapalaleipiä mukaan ja kyytipojaksi paistoimme foliossa päivällä kalastetut kalat. Hyvää oli! Osa lapsista kävi viellä soutelemassa järvellä. Viimeisenä iltana alkoi jo huomaamaan lasten väsymyksen: ensimmäistä kertaa koko leirin aikana ensimmäisen ”valituksen” kuulin erään lapsen sanovan ”kyllä on aika jo lähteä kotiin”. Neljäs päivä ja kotiin lähdön aika. Aamupalan ja pakkaamisen jälkeen lähdimme kohti Suurpetokeskusta. Suurpetokeskuksessa näimme karhuja, susia, kettuja, poroja ja ilveksestäkin taisimme vilauksen nähdä. Todella mahtava paikka vierailla. SUOSITTELEN! Vielä ennen kun lähdettiin kohti Torniota pysähdyimme Pudasjärvellä Koilisportille Hesburgeriin lounaalle. Matka kohti Torniota alkoi lounaan jälkeen.

Leirikoulu oli rankka mutta antoisa. Suosittelen lämpimästi kaikille, joilla on mahdollisuus lähteä Oivankiin leirikouluun, joko omien lasten tai vaikka lastenlasten kanssa. Kokemus oli mahtava kaikin puolin! 
 
Haluaisin myös kiittää omaa ryhmänohjaaja ja opettajia! Teidän ansiosta ja pienillä järjestelyillä sain itselleni huikean kokemuksen.

Monica Hyttinen
NUVA16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti