torstai 16. helmikuuta 2017

Siistiä olla kerhonohjaaja!

Siistiä olla kerhonohjaaja!


Mie aattelin kirjottaa raportin minun omasta työstä, kerhonohjaajana. Mennäänpä asiaan ->

Syksyllä 2015 alotin kerhonohjaaja hommat Tornion seurakunnalla. Pääsin kokkikerhon toiseksi ohjaajaksi. Aika nopeasti sitte alotettiinki työparin kanssa. Meillä oli aluksi iso ryhmä 5-6luokkalaisia. Muistelen, että eka kerta meni hyvin, taiettiin tehä lämpimiä voileipiä ja smoothieta. Siitä se sitte lähti. 


                2015 jouluna koristeltiin pipareita ja pietettiin nyyttikestit. Jokanen sai tuua jotaki herkkua. Tuo päivä oli samalla minun sillosen työparin viiminen päivä tuola kerholla. Sitä kutsu muut hommat. Mutta mie päätin jatkaa, oli se sen verran mielenkiintosta hommaa. Mie olin ihan tuore ohjaaja-opiskelija. Tietenki mie halusin saaha lissää kokemusta ja jatkaa ohjaamista. Aloinki ettiä sitte uutta työparia ja nopeaahan se löytyki.                 
Pannaria & Itsetehtyä marjahilloa

                       Meillä on kerholla lasten kanssa tosi hauskaa! Välillä on laitettu porkkanapiirakkaan koko paketti voita ja joskus pesty perunat tiskiaineella :D Me ei mollata lapsia niitten virheistä ko niistähän ne oppii, ens kerralla muistettaan käyttää vettä tiskiaineen sijaan! Tämä on vähän tämmöstä hehkutusta niin miepä kerron vähän niitä huonoja puoliaki nyt.. Ohjaajana minun pittää olla ajoissa kerholla, huolehtia että kaikki on valmiina ennenkö kerholaiset tulee, huolehtia että kaikille riittää ruokaa maistettavaksi, pitää pysyä kahen tunnin aikataulussa (pääruoka, jälkiruoka, siivous, tiskaus, hartaus) Kaikista pahinta on jos työpari ei pääse sinä päivänä töihin, silloin sulla on yksin 12 kerholaista joista jokanen pyytää ja huutaa apua, ja jokatoisella on käessä puukko tai kuuma paistinpannu, jollaki palanu ruoka pohjaaan tai uuni on vahingossa laitettu liian kuumalle nii on piirakat kärynny.. :D       Ollaanki lasten kanssa sovittu, että puukot ja sakset ojennettaan toiselle terä itteä päin ja porkkanat pilkottaan rauhallisesti, vaikka oliski vähän kiire.

Croisantteja kinkku-juustotäytteellä & mokkapaloja
Yrttisiä kinkkurullia & Ranskanpastilli muffineita

                       Syksyllä 2016 meille tuli uus ryhmä ja tällä kertaa 3-6 luokkalaisia. Kerholaisia tällä hetkellä 12. Sama tila, sama aika, samat ohjaajat, vain eri kerholaiset. Kerhonohjaajana  mie suunnittelen hyvissä ajoin mitä lasten kanssa kokataan, kirjotan reseptit ja hankin ruokatarvikkeet.  Minun tehtäviin kuuluu opastaa ja opettaa lapsille ruuan laittoa. Opettaa uusia reseptejä ja taitoja keittiössä. Meillä opetellaan kans siivousta. Omat jäljet pittää siivota. Me opetellaan tekemään isänpäiväkakkuja, erilaisa piirakoita, lohikeittoja ja vaikka mitä! Kerran lapset halusi piettää synttärit kerholla, niimpä me harjoteltiinki synttäriherkkujen tekemistä.  Kerholla lapset oppii kans pöytätapoja ja kattaamaan pöyän, ne oppii kummalta puolelta tarjotaan ja kummalta otetaan.

       

  Mie suosittelen ja silti kannustan ohjaaja-alan opiskelijoita kokkeilemmaan tätä vaikka ensimmäiseksi ohjaus työksi! Tämä työ antaa yllättävän paljon kunhan muistaa, että ne on vielä lapsia eikä niiltä voi vaatia mahottomia. Meijän ryhmässä on silti niin taitavia kerholaisia, että ne taikoo kohta mitä vaan kahen tunnin aikataulussa.


     Laura Pelimanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti