sunnuntai 22. tammikuuta 2017

¡Houston, houston tenemos un problema!

Eka viikko - check!Jatketaan maanantaista, johon päätin ensimmäisen blogitekstini.

Lähdin STEP:in toimistolle, jonka yhteyshenkilö on järkännyt minulle asumisen ja työpaikan tänne Espanjan Sevillaan. Yhteyshenkilöni Inma on tosi mukava ja osaa hyvin englantia. Oli mukavaa päästä vihdoin puhumaan englantia, kun on pitänyt koko ajan kääntäjän avulla puhua espanjaa. Kysyin Inmalta että missähän mahtaisi sijaita lähin kauppa. Suuntasin lähellä olevaan Supermercados MAS:iin. 


Oli hauska huomata miten halpaa espanjalaisissa kaupoissa on verrattuna Suomen kauppoihin. Esimerkiksi kaksi kahden litran pepsipulloa maksoi 1,50 euroa. Mutta tokihan nämä hintaerot johtuvat Espanjan tulotasosta.Orientaatiotilaisuudessa kävimme muiden lähtijöiden kanssa läpi meidän fiiliksiä majoittautumisesta, karttaa, sääntöjä ja harjoittelun aikataulutusta kokonaisuudessaan.


Kävimme aiemman harjoittelijan, Fabion kanssa pienellä tutustumiskävelyllä ja suuntasimme kahvilaan viettämään hetki aikaa ennen kielikurssin alkamista. Viinilasillisen jälkeen osasi mukavasti rentoutua illan kurssia varten.

Calle Siete Revueltas, työpaikkani ja yhteyshenkilöni toimisto
Meidän kielikurssilla oleva opettaja on aivan huippu. Aluksi kyllä ihmettelin että onpas erikoinen tyyppi, mutta Josélla on tosi omalaatuinen huumorintaju. Tosin, en kyllä tajunnut aluksi sanaakaan mitä hän puhui.. ehkä muutamia sanoja sinne tänne, mutta eiköhän viikossa opi jo tarpeeksi paljon ymmärtämään häntä.

Tiistaina kävin tapaamassa Inman kanssa saman rakennuksen ylemmässä kerroksessa sijaitsevan työpaikkani toimiston väkeä. Työpaikkaohjaajani Fernando kehui lähettämiäni papereitani, jossa kerroin minkälaista työtä olen Suomessa tehnyt ja mitä toivon nyt tulevalta harjoittelulta. Ensiviikolla starttaa työt ja saa nähä mitä tuleman pitää, ainakin valokuvausta olisi luvassa!

Perjantaina oli viimeinen kielikurssipäivä ja jäi kyllä harmittamaan sen suhteen, että olisin mielelläni ollut pitempäänkin Josén opetuksessa. Hänen opetusmetodia oli hyvä ja vaikka menimmekin nopeaa asiasta toiseen niin siinä pysyi hyvin perässä mukana. "Si o Si" -lausahdus jäi erityisesti mieleen Josén tunneista. 😄

José lähti näyttämään meille Sevillan tunnettuja paikkoja ja rakennuksia, joiden nimistä ei itselle jäänyt päähän yhtään mikään.. Mutta onneksi otin kuvia kohteista joita hän meille näytti!

(Klikkaamalla kuvia saat ne suurennettua galleriaksi!)


     

Olisi kiva jos laittaisitte jotain kysymyksiä minulle tuonne kommenttikenttään niin voisin vastata niihin tulevissa blogipäivityksissä. Aion kertoa jossakin vaiheessa, että miten ylipäätänsä päädyin tänne, koska siinäkin oli omat sattumuksensa. Palaillaan asiaan taas seuraavalla viikolla!

- Sami Koskimäki -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti