keskiviikko 31. elokuuta 2016

OLET MITÄ SYÖT?

Terveystiedon viikko PPO:lla

Olemme saaneet viettää aivan mahtavaa viikkoa opistolla luokkamme kanssa. Olemme tehneet erilaisia päiväkirjoja ja tutustuneet nuorten erilaisiin terveysongelmiin. 

Ruokapäiväkirjaan olemme kirjanneet joka päivä omat ateriat ja laskeneet niiden kaloreita. Heli, meidän oma opettajamme, on kertonut meille erilaisia tapoja syödä terveellisesti ja liikkua normaali määrän. Ruokapäiväkirjaa on mielenkiintosta pitää, koska saa itse seurata kuinka syö ja näkee minkä verran mikäkin ruoka pitää ravinteita sisällään. 

Laura: Mielestäni tämä ruokapäiväkirjan pitäminen on aivan loistava juttu, sillä nyt itsellä tulee kiinnitettyä huomiota siihen, että kuinka sitä oikeasti syökään.  Tässä on jo parin päivän aikana huomannut, että kun on yrittänyt syödä paremmin, niin on myös koulussa jaksanut paremmin. 

Olemme myös kirjoittaneet unipäiväkirjaa. Merkkaamme sinne mm. kuinka paljon nukumme ja kuinka hyvin nukumme.

Heidi: Unipäiväkirjaa on kiva pitää koska voi seurata kuinka paljon on nukkunut viikon aikana ja minkä laatuista uni on ollut. 

Tänään olemme olleet Aaltosessa tekemässä pareittain erilaisia tehtäviä. Jokaisella parilla on siis kaksi erilaista tehtävää ja tehtäville on annettu deadlinet, joten tässä samalla katsotaan meidän työskentelyä pienen paineen alla. 

Heidi ja minä saimme ensimmäiseksi tehtäväksi haastatella Ellua liittyen Tornion kamppailu- ja kiipeilykeskukseen. Teimme haastattelun radiostudiossa, jonka jälkeen leikkasimme tallenteen ja muutimme videomuotoon. 

Tässä on lopputulos:


Toinen tehtävämme oli kirjoittaa tämä blogiteksti. 


terkuin me: Heidi ja Laura M, Nuva 15


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti