keskiviikko 31. elokuuta 2016

Miten Lappialla liikutaan?

Haastateltavana toimi Petri Sakko, yksi Lappian asuntolaohjaajista.

Haastattelijoina toimivat Peräpohjolan Opistolta Nuva 15 Lauri Kantola ja Santeri Seppälä.


Petrille esitettiin neljä kysymystä joihin hän innokkaasti vastasi.


1. Onko asuntolassa kuntosalia tai minkäänlaista viikkoliikuntaohjelmaa?


   "Asuntolan kellarikerroksesta löytyy erittäin hyväkuntoinen kuntosali Lappian opiskelijoille. Opintotoimistosta voi hakea sinne lätkän jonka maksu on 25e pantti jonka saa takaisin kun lätkän palauttaa. Toisin sanoen kuntosali on ilmainen.
   Tiistaisin ja torstaisin on sählyvuoro. Joinakin vuosina on ollut Lappiahallilla jalkapallovuoro, koska innokkaita pelaajia on löytynyt.  Mielenkiinnon mukaan yritetään järjestää tekemistä."


2. Asuuko asuntolassa ihmisiä, jotka liikkuvat oma-aloitteisesti esim. lenkillä?   "Kyllähän niitäkin löytyy ja sählyvuorolle on tullut sellainen vakioporukka, mikä on siellä aina valmiina. Jotkun opiskelijat urheilevat jo pelkästään ammatin takia. Joskus on käyty pelaamassa jääkiekkoa. Ainahan sitä kuitenkin voisi olla enemmän.

3. Miten nuoria voisi aktivoida liikkumaan ilman varsinaista käskemistä?


   "Pitäisi yrittää löytää kaikille se oma juttu, mitä tehä, mutta pitää kiutenkin ajatella realistisesti niin, että kaikki eivät yksinkertaisesti tykkää liikunnasta. Aina olisi kuitenkin hyvä tehdä jotain kehoa rasittavaa aktiviteettiä."


4. Mitä mieltä olet nuorten maksullisten liikuntapalvelujen tilasta?


    "Tämä on vain minun näkemys. Jalkapallo ja jääkiekko on molemmat kalliita lajeja harrastaa. Muihin lajeihin ei ole hirveästi kosketusta. Mitä olen kuullut niin Ruotsiin verrattuna meilläpäin nämä asiat ovat toisin."

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti