torstai 17. maaliskuuta 2016

Mielenterveys

Realistisesti räjähtänyt suuri asia yhteiskunnan huulilla, mutta aihe, joka käsiteltäessä muuttuu lähes koskemattoman utopistiseksi. Mielenterveys, mitä se sitten oikeasti on?

Onko olemassa samanlaisia keinoja elvyttää psyykkisiä ongelmia kuin fyysisiä sairauksia? Minkälaistä on mielenterveyden elvyttäminen?
Erinäisten ihmisten mielestä mielenterveys on psyykkistä hyvinvointia ja sitä että voi hyvin. Se on tasapainottelua psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin välillä. Mielenterveys on naurua kyyneleiden seasta, pettymyksiä onnistuneiden asioiden sarjassa, se on suuria menetyksiä ja sitä suurempia saavutuksia. Se on onnellisuuden ja melankolisten ajatusten vuoristorataa, ilman sitä ei ole elämää.

Jotta yhteiskunta pyörisi edistyksellisesti maailmanmenon mukana, tulisi jokaisen tarttua kiinni mielenterveysongelmien ehkäisyyn.
Arjen pyöriessä ympyrää loputtomasti ja päivien mennessä eteenpäin minuutti minuutilta lumihangessa tarpoen, istu alas ja hengitä, ota viereen rakastava ihminen ja puhukaa. Vaaleanpunaisista perheunelmista, täydellisistä kumppaneista, parhaista muistoista, jostakin, joka saa molemmat hymyilemään.
Huomatessasi saman tapahtuvan toiselle, nykäise hihasta ja halaa, kerro hänen olevan rakastettu.

Jotta yhteiskunta toimisi jokaiselle hyödyllisellä tavalla, meidän tulee olla tiimi. 

-Helena 17
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti