torstai 18. kesäkuuta 2015

Perämeren pakusodat

Viimeaikoina Meri-Lappi on kuohunut, kun Kemin nuorisotyön Puuhapaku ja Tornion nuorisotoimen Kesäpösö ovat ottaneet mittaa toisistaan. Molemmissa kunnissa on aloitettu tänä kesänä (paketti)autoilla liikkuva nuorisotyö, jonka myötä tavallinen nuorisotilatoiminta on muuttanut ulkoilmoille. Mikäs sen mukavampaa! Tämän viikon tiistaina tilanne kuitenkin kärjistyi, kun Puuhapaku ja Kesäpösö päättivät tavata Kaakamossa ihan nokitusten. Tässä Kemin nuorisotyöntekijä (dano-)Niilon raporttia kyseisestä illasta:

Jännittyneen alun jälkeen Jan-Mikael Hakomäki avasi tilannetta paikallisille nuorille, joita paikalle oli saapunut. Koska muuta ratkaisua pattitilanteeseen ei nähty päätettiin paremmuus ratkaista neliottelulla. Lajeina toimivat kädenvääntö, Singstar, katusähly ja jalkapallo. Joukkueet muodostettiin paikalle saapuneista kemiläisistä ja torniolaisista nuorista, sekä molempien kaupunkien nuoriso-ohjaajista. Ennen kisoja tunnelmaan virittäydyttiin molempien kaupunkien edustajien musiikkiesityksillä Napakympin lavalla. 


Ensimäinen varsinainen taistelu käytiin kädenväännössä. Tiukan aloituksen jälkeen Kemi dominoi lajia ja tulokseksi saatiin 2-1 Kemin eduksi. Singstarissa kisa kävi yhä tiukempana. Jälleen kisa päättyi 2-1, tällä kertaa kuitenkin Tornion eduksi. Ulkolajeihin siirryttäessä Puuhapakun urheilulliset viikot kuitenkin käänsivät vaakakuppia Kemiläisten eduksi. Nurmikkosählyt päättyivät kemiläisille 20-3 ja jalkapallo 10-4. Kaakamolaiset nuoret tarjosivat kadehdittavan urhean ja periksiantamattoman vastuksen - molempien pelien oli tarkoitus katketa 5 maalin kohdalla.


Torniolaisten urhean (vaikkakin turhan) vastarinnan pehmittäminä Kemin nyörisötyön delegaatio, Niilo Karjalainen ja Tuomas Laajoki, päättivät tarjota Kesäpösön kannattajille uutta sopimusta alkuperäisen antautumisen sijaan. Julkilausumisen ja pikaisen neuvottelun jälkeen uupuneet ja sateen kastelemat soturimme allekirjoittivat maailmanhistorian toisen Kaakamon rauhansopimuksen.


Kun nimet olivat paperissa ja rauha maassa oli aika keskustella tarkemmin tulevasta. Seuraavaksi kesäksi suunniteltiin Kaakamon rauhan muistopäivää, pohdittiin mahdollisuutta tehdä yhteistöytä laajasti esimerkiksi musiikkirintamalla ja ihasteltiin toisten autojen kalustusta ja koristeluja. Lopulta iskettiin kättä päälle viimeistä kertaa tällä erää. Puuhapakulaiset suunnistivat viettämään voitonjuhlia armaaseen kotikaupunkiinsa, Kesäpösön jäädessä vielä hetkeksi viihdyttämään Kaakamon urheaa nuorisoa.

PS. Lisää kuvia löydät instagramista #perämerenpakusodat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti