torstai 12. helmikuuta 2015

Paulan Kirjasto 24

Heissulivei ja hymyä huuleen,
ystävänpäivä lähestyy. Joko kaikilla on oma valentine? Koska parisuhteet ja rakkaus nostetaan tänä juhla”pyhänä” omalle jalustalle, tämän kertainen kirja sopii teemaan kuin nenä päähän.
                             
Tämän kertainen kirja on PK:ssa ennen kokematon ja näkemätön uutuuskotkotus. Sain idean jostakin tuntemattomasta lähteestä (kun muistais vielä mistä :D), että lukisin parisuhdeoppaan. Ajattelin, että eihän siitä haittaakaan ole, ja seuraavalla kirjastoreissulla lainasin peräti kolme kirjaa. Yksi osoittautui erittäin hyväksi ja humoristiseksi, toinen tylsäksi ja pitkäveteiseksi, mutta sisälsi samat asiat kuin edellinen, jopa yksityiskohtaisemmin ja osoittautui täten paremmaksi tiedonvälittäjäksi. Kolmas ei sitten ollut parisuhdeopasta nähnytkään, vaikka nimi viittasi siihen, mutta hyvä kirja kumminkin.
                             
Pysytäänpä aiheessa. Suvi Ruotsin teos ”Minäkö rakastunut?” ilmestyi Tammen kustantamana vuonna 1996. Kyseessä on toinen painos, ensimmäinen painos ilmestyi vuonna 1995. Kirjailijasta ei löytynyt mitään tietoja netistä (mikä ei ollut yllätys :( ). Kirja kertoo seurustelun taidosta ja antaa vinkkejä niin miehille kuin naisille, vanhoille ja nuorille, kokemattomille ja kokeneille, sinkulle ja parisuhteessa oleville. Kirja jakaantui neljään eri osa-alueeseen, joista jokainen sisältää varteenotettavia vinkkejä ihastumiseen, seurustelusuhteen ylläpitoon, seksiin ja sen turvallisuuteen sekä eroamisen vaikeuteen ja kuinka selvitä siitä kunnialla. Hauskat kuvitukset aiheisiin liittyen on luonut Markus Majaluoma, joka tunnetaan erityisesti Sirkka ja Tiina Nopolan Heinähattu ja Vilttitossu –kirjasarjan kuvituksista. Mukava pikkufakta.
                             
Kirja ansaitsee 3 tähteä. En perustele sen kummemmin kuin että kirja toimii hyvänä ohjenuorana jokaiselle. Omana ohjenuorana sanon jokaiselle kirjaan tarttuvalle, että suosittelen kirjaa, mutta on hyvä muistaa, että jokainen seurustelusuhde on omalaatuisensa, eikä yhtäkään tule väheksyä. Kirja ei voi toimia ohjekirjana (joka sanoo että näin ja näin PITÄÄ toimia), mutta se antaa hyviä vinkkejä onnelliseen suhteeseen.
                             
Aatelkaa, nyt on jo helmikuu. Minne se tammikuu katosi? Kohta onkin sitten kesä. Mutta helmikuun ja kesäkuun välille mahtuu vielä paljon tapahtumia joka suunnalta. Niitä ja seuraavaa PK:ta odotellessa toivotan jokkaiselle hyvvää ystävänpäivää! <3

Paula Kronqvist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti