tiistai 25. marraskuuta 2014

Paulan Kirjasto 22

Heissulivei ja hymyä huuleen,
syksy on jo pitkällä. Sais se lumi jo tulla. Alkaa masentaan tämä ainainen harmaus ja lokaisuus. Jokainen meistä kärsii enemmän tai vähemmän joko kaamosväsymyksestä tai –masennuksesta. Onneks on olemassa sellanen nimeltä mainitsematon päivän piriste nimeltä Adapteri, joka tuo vähän väriä tähän ankeaan syksyyn.
                             Paulan Kirjasto jatkuu (vihdoinkin!). Kaikki kiireet ynnättynä omiin vapaa-ajan harrastuksiin on yhtä kuin täyteen bookattu aikataulu. Mutta eipä hätiä. Näinhän se korjaantuu; kun repii itselleen aikaa. Pidemmittä puheitta, Paulan Kirjasto ylpeänä esittelee uuden teoksen: Tappavan tehokas, kirjailija Linda Howard. Suomennos Marja Helanen-Ahtola, kustantaja WSOY, vuosi 2006. Englanninkielinen alkuperäisteos Dying to please, 2002. Näin asia pähkinänkuoressa. Sitten itse ytim…. pähkinään.
Kuva täältä.
                             Sarah Stevens on jokapaikan höylä ja alansa ammattilainen. Hän työskentelee vanhalle tuomari Robertsille sekä hovimestarina että henkivartijana, vaikka jälkimmäisestä vaietaan visusti. Sarahin elämä on hyvin aikataulutettua ja säännöllistä, ja hän nauttii siitä. Eräänä yönä Sarahin elämä saa täyskäännöksen. Tuomarin taloon murtaudutaan, media saa tiedon murrosta ja Sarahista tulee julkkis. Ei mene kauaa niin tuomari murhataan. Sarah jää työttömäksi, vaan ei kauaa. Jokainen haluaa Sarahin kaltaisen hovimestari-henkivartijan. Mutta epäonni seuraa Sarahia, minne hän meneekin. Poliisi Thompson Cahill yrittää epätoivoissaan ratkaista murhamysteeriä, mutta ainoa yhdysside murhiin on kaunis ja kiihottava Sarah. Entä sitten kun murhaaja osoittautuu häikäilemättömäksi teoissaan ja tekee mitä vain saadakseen sen mitä haluaa… Sarahin.
Linda Howard (Linda S. Howington, s. 1950) on yhdysvaltalainen kirjailija. Hänen esikoisteoksensa julkaistiin vuonna 1982. Howardin kirjoissa esiintyy teemana jännitys ja romantiikka. Hänen kirjojaan julkaistaan sekä kovakantisina kaunokirjallisuuden teoksina, sekä pehmeäkantisina kioskipokkareina. Hänen muita teoksiaan ovat mm. Vapaata riistaa (2005, Open season), Henkensä kaupalla (2008, To die for) ja Täydellinen mies (2004, Mr. Perfect), joka on saavuttanut suurimman suosion.
                             Kirja ansaitsee 4 ja ½ tähteä. Kirja soveltuu kenties enemmän nuorille naisille, sillä päähenkilönä on nainen, mutta koska rakkaus on kahdenkauppaa ja kolmannen korvapuusti, miehetkin voivat innostua kirjasta. Romantiikka on vahvalla etusijalla kirjassa, mutta mitäpä romantiikka olisi ilman jännitystä. Tapahtumat saavat lukijan haukkomaan henkeään, itkemään myötätuntoa ja kokemaan samoja tunteita kuin päähenkilöt. Vaikka kirjassa kuvaillaankin joitakin tapahtumia ja yksityiskohtia vähän liian tarkasti, romantiikan nälkäinen voi tuntea haikeutta ja jopa surua. Ymmärrätte kun olette lukeneet kirjan. Suosittelen sitä lämpimästi.
                             Aatelkaa, kohta on joulu. Ehkä ennen sitä kerkeää vielä yhden kirjan lukea ja arvostella. Toivon mukaan, mikäli koulu antaa myöten. Kunnes seuraavan kerran kuulemme toisistamme, toivotan kaikille hyvää joulun odotusta.

Paula Kronqvist

Lähteet:
http://humisevallaharjulla.blogspot.fi/2010/06/linda-howard-tappavan-tehokas.html
http://fi.wikipedia.org/wiki/Linda_Howard


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti