maanantai 29. syyskuuta 2014

Ihmiset kaiken takana - Mari

Viikolla 40 vietetään valtakunnallista nuorisotyön viikkoa, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta nuorisotyön työmuodoista ja menetelmistä, sekä ihmisistä kaiken takana. Nuorisotyön viikon taustalla on nuorisotyön valtakunnallinen palvelu- ja vaikuttajajärjestö Allianssi, ja viikon tavoitteena on saada nuorisotyölle näkyvyyttä, nostaa esiin nuorisotyön tuomia positiivisia vaikutuksia sekä edetä kohti sitä, ettei nuorisotyön rahoitusta leikattaisi. 

Nuorisotyön viikon kunniaksi esittelemme ihmiset Tornion kaupungin nuorisotoimen toimintojen taustalta. Kaikki henkilöesittelyt löydät tämän linkin alta.


Nimi: Mari Syväjärvi
Kotipaikka: Karesuvanto
Koulutus: Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, tuleva yhteisöpedagogi (AMK), opiskelee vielä
Työpiste: Putaan nuorisotalo Nuorkka
Työtehtävät: Jossun kätyri kaikessa nuorisotilatyöhön liittyvässä, tietenki tapahtumissa mukana ja omien rajallisten työtuntien puitteissa oikeastaan missä vain.
Lapsuuden haaveammatti: Eläinlääkäri

Työkavereiden mietteitä tyypistä:
Mari, sanansa mittainen nainen!
Sopiva sekoitus hulluttelua ja tiukkaa järkeilyä. Ihanan hersyvä huumorintaju ja innostunut asenne työhön - vähäisistä työtunneista riippumatta.”

Jos joskus saat Marin kaltaisen tyypin elämääsi, niin pidä siittä tiukasti kiini kaksilla käsillä, äläkä päästä irti, vaikka se kuinka anelisi jotaki armon hippusia. Nimittäin tällainen tyyppi on ystävänä korvaamaton, kaverinakin ihan OK ja nuorisotyöntekijänä lyömätön! Mari on nääs mahtavalla tavalla jämäkkä ja älyttömän rento samaan aikaan. Ihanan tiukka, mutta silti niin iloinen. Tiiättekö? Mari hassuttelee ja naureskelee aina silloin, kun on saumaa, ja todellakin komentaa silloin, kun on aihetta komentaa. Mari on rehellinen Pohjosen likka, joka ei kiertele, ei kaartele, vaan sannoo asiat justiin niinkö ne on. Ei koskaan valehtele ja kieroile, vaan puhuu täydestä sydämestä ja on rehellinen aina ittelle ja muille. Yks parhaita puolia kaiken muun ohella Marissa on se, että se osaa ja uskaltaa nauraa myös ittelle, eikä todellakaan pelkää heittäytyä. Töitä Mari tekee kuin kyntöhevonen konsanaan. On muuten aikaisemmin mainittujen koulujen lisäksi käynyt varmasti jonkun Pohjanmaan roudariopiston tms joskus männävuosina, eikä siksi pelkää raskaita fyysisiä töitä. Nostaa varmasti penkistä ainaki 200 kg, yhellä käellä. Kovempi poimimaan marjoja ko seittämän tavallista tyyppiä yhteensä... Mari on saamelainen tehomimmi, jolta taipuu 100 prosentin varmuudella työtehtävä kuin työtehtävä (ja vaikka rauta paljain käsin). Jos johonkin voi luottaa, niin se on Mariin! Vapaa-ajalla Mari välttelee leipomista, kuljailee mettissä ja nautiskelee elämästä- ja nauraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti