perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kaikki on ehkä vain satua? - Pariisin Kevät - Kaikki on satua

Pariisin Kevät on Arto Tuunelan perustama yhtye, jonka ensimmäinen levy Meteoriitti julkaistiin vuonna 2008. Seuraava levy Astronautti julkaistiin vuonna 2010.

Kuulin kolmannen levyn Kaikki on satua ensimmäisen singlen, Saari, aikaa ennen kuin itse levy ilmestyi 22.2.2012. Se oli puhdasta rakkautta. Levyn julkaisua odotin kuin kuuta nousevaa.

Saari kuvastaa Kaikki on satua -levyä lähes täydellisesti. Se on itsessäänkin yhtä salaperäinen ja jopa mystinen. Kaikki biisit sulautuvat yhteen sulavasti, kuin ne olisivat yksi ja sama biisi. Mielenkiintoista on myös, että levyllä ei ole biisiä nimeltä Kaikki on satua. Nimen salaisuus paljastuu heti ensimmäisessä biisissä, Olen kuullut merestä.

Levyn lyriikat, sävelmät ja Arto Tuunelan taianomainen ääni ovat kuin trippi toiseen maailmaan. Itse löydän paljon jopa todellisuudentajun toiselle puolelle meneviä kokemuksia. Aivan kuin olisi psykoosissa. Moderni ahdistus on läsnä koko levyn ajan, joka tekee ahdistuksesta, tuosta tunteiden tulpasta, jopa kaunista ja nautittavaa.

Levyn ulkoasu on kaunis. Lyriikoiden väleissä olevat kuvat tehostavat unenomaista tunnelmaa. Sininen ja savuinen kansi yhdistettynä valkoiseen tekstiin, jonka kirjaimet kietoutuvat toisiinsa luo juuri oikean kuvan levyn sisällöstä. Yllätys tulee, kun kannen aukaisee ja sisältä paljastuu musta levy ja lyriikkakirjasen musta takakansi. Metsä ja puut ovat yleinen teema kuvissa, mikä on erikoista, sillä Pariisin Kevät on helsinkiläinen yhtye – on varmaan täytynyt mennä Vantaan puolelle etsimään metsää.

Myöhemmin löysin musiikkivideon Saaresta, joka täydensi biisiä täydellisesti. Se kuvaa biisiä ja sen tuottamaa tunnetta kauniisti, samalla palauttaen kuuntelijan/katselijan todellisuuteen toisinaan. Saari oli levyn ensimmäinen single, mutta radiota kuuntelevat tuntevat ehkä paremmin levyn toisen singlen, Kesäyö, paremmin. Kaikki on satua on Pariisin Kevään kolmas albumi, jonka jälkeen on julkaistu Jossain on tie ulos vuonna 2013.

Pariisin Kevät – Saari Musiikkivideo:


Anne-Maria Vuolo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti