keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Ärsyttävät shoppailijat

Meistä jokainen on varmasti joskus turhautunut kaupassa. Oli se sitten hitaasti kulkeva kassajono, tai huutava lapsi karkkiosastolla, joskus kaupassa vain palaa pinna.
Itseäni kaupassa asioidessa ärsyttää ehkä eniten ihmiset, jotka kulkevat kaupan käytävillä huolimattomasti kuvitellen, että he ovat ainoa ihminen ruuhkaisessa lauantai marketissa. 
Vaikka tämä meidän Tornio onkin suhteellisen pieni paikkakunta, kyllä täälläkin riittää kauppoihin väkeä tungokseen asti. Luulisi, että jokaisella on silmät päässä ja sen verran tilanne tajua, että osaa siirtää ruokakärrynsä sivuun pois muiden asiakkaiden tieltä. Liian usein ahtaiden hyllyjen välissä on jonkun kärryt keskellä tietä. Pahinta on se, että kun kärryjä yrittää kiertää tuloksetta, on pakko joko a) pyytää kärryjen haltiaa siirtämään ne, tai b) pukata ne itse pois tieltä. Suomalaisena ensimmäinen vaihtoehto on luonnollisesti mahdoton, joten kärryt täytyy itse huomaamattomasti yrittää siirtää. Tässä vaiheessa kärryjen haltia kuitenkin huomaa yrityksen, ja mieltäosoittavasti tuhahtaen siirtää kärryt itse. Eikä minkäänlaisia pahoitteluja huolimattomuudesta voi koskaan suoda, ehei.
Pelkästään kärryjen jättäminen holtittomasti muiden tielle ei ärsytä minua, vaan myös se, että kärryjen kanssa löntystetään menemään hitaasti JA keskellä tietä. Kaupassa asioiminen olisi meille kaikille, etenkin ruuhka-aikaan paljon miellyttävämpää, jos jokainen viitsisi edes vähän vilkaista ympärilleen. Muiden huomioonottaminen ei ole niin vaivalloista, etteikö voisi vähän miettiä ennen kuin jättää kärryt keskelle käytävää juostakseen hakemaan unohtuneen maidon kaupan toisesta päästä.
Toinen mikä saa minut ärsyyntymään, ovat vanhemmat jotka raahaavat isoja lastenrattaita pieniin putiikkeihin. Hyvin harvoin muut kuin isot marketit on suunniteltu tarpeeksi tilaviksi kärryjen, tai rattaiden kanssa kulkemista varten. Mielestäni sen näkee jokainen silmilläänkin, ettei siivouskomeron kokoiseen sisustusputiikkiin kannata väkisin ahtautua niiden kaksosille tarkoitettujen kärryjen kanssa. Eikö shoppailemisen voisi jättää niihin kertoihin, kun saa tarkastella posliinieläimiä ja tuoksukynttilöitä ihan omassa rauhassa, ilman että on kokoajan toisten asiakkaiden tiellä, tai vaarassa kaataa astiahyllyn? Okei, okei. Ehkä se vaunujen kanssa pienet liikkeet täyttävä vanhempi on hoitamassa pakollisia asioita, ja lapsi on ollut pakko ottaa mukaan. Kyllä tuoreilla vanhemmillakin on oikeus shoppailla, ja kulkea kaupoissa siinä missä muillakin, mutta siinä vaiheessa ymmärrykseni loppuu kokonaan, kun äiti on shoppailemassa vaatteita itselleen ahtaassa Vilassa, lastenrattaiden ja lasten isän kanssa! Järkeäkin on ihan suotavaa käyttää, kiitos!
-Ella-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti