maanantai 1. lokakuuta 2012

Knuutin seikkailut osa 1

Keskiviikko 12.9, pieni kuutti saa uuden kodin Tornion nuorisotoimelta, kun Elämä Lapselle -konsertin järjestäjät lahjoittavat kuutin avokätisesti lehdistötilaisuudessa olleille reporttereille. Kuutti näyttää tullessaan tältä:


Kuutti on uudesta kodista jännittynyt, eikä tiedä, miten päin pitäisi olla. Kuuttia heitellään työntekijältä toiselle, jos joku ei kuule, tai ei reagoi, joutuu kuutti tiukkaan paikkaan, nyrkin puristuksiin ja lentelee ympäri aaltosta.

Perjantai 28.9, kuutti saa erityisen kovasti huomiota, kun aaltosessa on kaatokaffit ja väkeä tulvii ovista ja ikkunoista. Pakis nimeää kuutin Knuutiksi. Knuutti on ruotsia, ja tarkoittaa Nuuttia. Knuutti aloittaa elämänsä mittaisen seikkailun. (Tässä vaiheessa knuutin pyllystä leikataan Silja Linen mainoslappunen pois.)


Ensimmäisenä Knuutti haluaa uusia ystäviä, häntä eestaas heittelevien tilalle. Knuutti selittää ja selittää, kertoo innoissaan lyhykäisestä elämästään, ja siitä, kuinka inhottavaa on olla erillään koko perheestä, kun siskot ja veljet jaeskeltiin laivalla menemään. Muutama toveri lens laianki yli. Nyt Knuutti on yksinäinen sielu, joka tarvitsee uuenlaisen perheen.


Knuutin läsnäolo aiheuttaa hämmenystä, ja toinen pieni on vielä ihan paineissa saamastaan huomiosta.


Knuutti tutustetaan kortinpeluun salaiseen maailmaan. Ja voi jumalauta, mikä alottelian tuuri Knuutilla on.


Speden pelissä Knuutti on tasoltaan erittäin nopea. Vaikka sitäkin pelas ekkaa kertaa..


Knuutti ei ole ihan varma, mitä sen pitäs suuhunsa panna, nii se alakaa kokkeileen ja testaileen. Sokeri on paha. Knuutti syöksyy sokerikippoon niin antaumuksella, että..


sille tullee PIPI.


Knuuttia harmittaa niin paljon, että se tekee typerästi, ja juo pöyällä olleen käsidesin tyhyjäksi, ja sitten kärsii rapulamaisesta olosta.


Yhtäkkiä Knuutti on kadonnut, ja pitkän etsinnän ja huhuilun jäläkeen se löytyy pakastimesta. Siellä se kävi vetämässä vähän leebeniä, kuitenkin kärsimys vessassa oli niin kammottava. Mutta elinolot pakastimessa ovat pienelle kuutille täydelliset.


Knuutti Hertzilässä vieraana.


Knuutti Kanariansaarilla.


Loppupäivästä sen jutut alakaa kyllästyttään, ja sen suu pistetään umpeen. Siitäkös masentuneena Knuutti on itsetuhoinen...


..Ja vääntää itsensä paperisaksien huomaan. Sitten...


Knuutti katoaa, löyäkkö sie sitä tuosta?

Mitä Knuutille seuraavaksi tapahtuu, se on vielä arvoitus, sie saat tulla päättämään Knuutin kohtalosta, jos haluat. Täällä se piileskelee, ja on suostuvainen monenlaiseen(mutta ei mihinkään K-18 juttuihin), koska on vasta vauva.

-S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti