torstai 20. syyskuuta 2012

Terkkuja Rovaniemeltä!

Heippa kaikille!

Mua pyydettiin kirjoittamaan tänne Adapteriin pikkunen blogijuttu, joten tässäpä tämä. Tosiaan... käytiin tiistaina Rovaniemellä kuuntelemassa Nuorten yhteiskuntatakuu-roadshow ja Lapin Nuorisopolitiikan kehittämisohjelman 2015 julkistamisseminaaria Sonen, Reijan, Luskun, Aulin ja Mikun kanssa. Ja hauskaa oli! :)

Mutta vähän näistä:
Nuorten yhteiskuntatakuu on palvelu, jossa jokaiselle alle 29-vuotiaalle tarjotaan työ-, harjoittelu-, työpaja- tai opiskelupaikkaa viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta. Tällä pyritään ehkäisemään nuorten työttömyyttä ja syrjäytymistä ja edistämään nuoren aloitteellisuutta, työllisyyttä, koulutusta ja yrittäjyyttä. Kaikki tämä ihanuus astuu voimaan 1.1.2013 hallitusohjelman kärkihankkeen toimesta.

Tämä oli siis vasta eka osio. Lapin nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2015 oli nimittäin toinen osio. Sen tavoitteena on saada nuoret näkemään KAIKKI mahdollisuudet palveluiden käytöstä. Lisäksi pyritään vahvistamaan sosiaalisuutta, parantamaan hyvinvointia ja elinoloja. Tämän on tarkoitus myös ehkäistä nuorten syrjäytymistä, koota käytäntöjä ja levittää niitä ja toimia palveluiden kehittämisen välineenä. Nuoret ovat olleet mukana kehittämisessä aktiivisesti alusta saakka.

Eli siis kaikki oli hirveän mielenkiintoista ja ajankohtaista meille nuorille. Olen varma, että kaikille meille nuorille tulee joskus eteen tilanne, jolloin sormi menee suuhun ja huulille nousee kysymys: "Olen työtön, mitäs nyt? Kuinkas tästä eteenpäin?" Silloin on helpotus tietää yhteiskuntatakuusta. On hienoa, että meille tarjotaan tällaista mahdollisuutta.

Eli vielä vähän ylistystä. Oli tosi hienoa olla kuulemassa tällaisesta palvelusta. Lisäksi oli hienoa tietää, että meitä nuoria ajatellaan. Ja kiitän todella paljon mukana olleita nuoriso-ohjaajia, jotka tarjosivat kyydin tähän tilaisuuteen. Ihana kokemus kerrassaan, vaikka se olikin raskas ja väsyttävä.

Että sellaisia terveisiä Rovaniemeltä!
Hyvää syksyä kaikille
Paula Kronqvist

P.S. Niin ja jos kiinnostaa tietää lisää, niin saatte sitä osoitteesta www.nuorisotakuu.fi ja Lanutin sivuilla on tietoa tuosta seminaarista. www.lanuti.fi/Suomeksi.iw3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti