perjantai 22. joulukuuta 2017

Kansainvälinen koulutusreissu Kuusamossa 13.-22.12.


Kerron tästä iExpress - koulutusreissusta, jonka Erasmus+ -ohjelma rahoitti ja Oivangin nuorisokeskus toteutti. 

Koulutuksen tarkoituksena oli antaa uutta tietoa nuorten parissa työskenteleville mm. mediavälineiden käyttämisessä. 


Kaikkihan sai alkunsa siitä, kun Tornion nuorisoetsivä Elina kysyi porukkaa tämmöiselle reissulle matkaan. Suostuin heti, koska tiesin, että sinne tulee kolmen-neljän hengen porukoita Armeniasta, Espanjasta, Hollannista, Italiasta, Kreikasta ja Ukrainasta. Ajattelin, että heille voisi pitää jonkinlaisen valokuvauskurssin.


Kasasimme kamppeita valmiiksi tiistaina 12.12. Luskun ja mukaan koulutusreissulle lähtevän Inkan kanssa. Kamerat, valot, herkut Suomesta kulttuuri-iltaa varten.. 


Keskiviikkona lähdimme matkaan ja päätimme huonon ajokelin vuoksi ajella Oulun kautta. Illalla perille päästyämme tapasimme nuoriso- ja matkailukeskus Oivangin ohjaajan Panun. Hän opasti meidät omaan huoneeseen ja saimme kamppeet autosta suoraan sisälle. 


Yli viikon kestäneessä reissussa on vain sattunut ja tapahtunut kaikenlaista! Eri harjoitteiden lisäksi porukka pääsi tapaamaan oikean joulupukin, rekiajelulle poron kyydissä, kävelyreissulle lumikengillä, tutustumaan paikalliseen järjestöön ja ennen kaikkea tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppimaan uusia asioita eri maiden työskentelymetodeista. Ohjaajina meillä on toiminut Vitaly Ukrainasta ja Erik Armeniasta. Toki Panu ja Hanna ovat häärineet jatkuvasti porukassa mukana! 

Pakko kyllä sanoa, että tämä on ikimuistoinen reissu. Niin ihania ihmisiä ympärillä, on ollut mahtava tutustua eri kulttuureihin ja tapoihin. Nälkäkään ei yllättänyt reissun aikana kun aamiaisen, lounaan ja päivällisen lisäksi saimme kahvitauoilla purtavaa. 

Pääsin opettamaan jonkun verran valaistuksessa ja illalla vapaa-ajalla järjestin valomaalausta porukalle. Harmi ettei reissun aikana monien toiveesta revontulia nähty, mutta onneksi saimme valomaalauksella jonkinlaisen version tehtyä. 

Viimeisimpänä projektina teimme yhdessä kuuden tiimiläisen kanssa opetusvideon nuorisotyöntekijöille aiheesta urheilu. Videolla kerrotaan miten liikunta voi vaikuttaa henkisesti ja fyysisesti. Videon viimeistelyssä menikin koko päivä ja jouduimme siirtämään deadlinea seuraavaan aamuun, muut ryhmät olivat saaneet aiemmin omat videot  valmiiksi..

Olen kiitollinen reissun onnistumisesta ihanille Aaltosen etsiville Elinalle ja Aliisalle, Luskulle, Oivangin parivaljakolle Panulle ja Hannalle, matkakumppani Inkalle ja ylipäätään meidän koko iExpress - porukalle osallistujista ohjaajia myöten. Nyt on hyvä alkaa viettämään joululomaa 💖
- Sami -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti