lauantai 8. huhtikuuta 2017

Meri-Lapin suurin verkkopelitapahtuma Torniossa toukokuussa

Kuva: Rami Ranta/Glaffi
​LANEFFECT-tapahtuma kerää yhteen Meri-Lapin toisen asteen oppilaitosten verkkopelaajat Lappiasaliin Tornioon 5. – 6.5.2017 klo 16 – 16. Lanit toteutetaan Tornion nuorisotoimen Serveri-hankkeen ja Ammattiopisto Lappian yhteistyönä. Tapahtumassa on tarjolla konepaikat sadalle ensimmäiseksi ilmoittautuneelle. 

- Hyvä yhteistyö Tornion nuorisotoimen ja Lappian kesken mahdollistaa 100-konepaikkaiset lanit, johon odotamme peliharrastajia koko Meri-Lapin alueelta. Datanomiopiskelijoista on suuri apu, sillä tavoitteenamme on luoda harrastajille elämyksellinen, visuaalinen kokonaisuus, jossa väri- ja äänimaailma tukee pelitapahtumien kulttuuria, kertoo Tornion nuorisotoimen Serveri-hankkeen projektipäällikkö Marko Pesonen.

- LANEFFECT-tapahtuma tarjoaa osallistujille mahtavaa fiilistä ja kunnon lanimeininkiä, lisää Ammattiopisto Lappian Kyberkeskuksen ohjaava opettaja Jonne Miettunen.

Tapahtumaan voi ostaa lippuja Lappian Ilovakka-myymälän verkkokaupasta – www.ilovakka.fi.  Pelipaikan hinta on 5 euroa. Osallistumislipulla saa pelipaikan koneelle ja muille laitteille. Mikäli ei jaksa pelata koko vuorokautta, voi tulla tapahtumaan vierailemaan ja seuraamaan verkkopeli-ilmiötä. Paikalla on myös 10 vuokrakonetta, joissa myös vierailijat pääsevät kokeilemaan lanittamista. Lappian liiketalouden opiskelijat huolehtivat tapahtuman kanttiinista, josta löytyy energiaa koko lanien ajaksi.

Pelaajien kesken käydään myös turnauksia eri peleissä. Näitä pelejä voi äänestää ennen tapahtumaa Facebookissa LANEFFECT-tapatumasivulla järjestettävässä äänestyksessä. Turnauspalkintoja on sponsoroimassa mm. JIMMS.


Kuva: Jyrki Kola/Lappia

Mitä on lanittaminen?

- Tapahtuma, jossa yhteen tilaan kokoontuu ihmisiä harrastamaan omien tietokoneidensa kanssa.
- Koneet on liitetty toisiinsa lähiverkon avulla.
- Tapahtuman koko voi vaihdella muutamasta osallistujasta tuhansiin.
- Tapahtumat kestävät yleensä jopa viikonlopun yli.
- Suomen tunnetuin lanitapahtuma on elokuussa Helsingissä järjestettävä ASSEMBLY-tapahtuma.Lisätietoja

Projektipäällikkö Marko Pesonen
puh. 0400 920 616
marko.pesonen(at)tornio.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti