perjantai 20. marraskuuta 2015

Kun lähden stadiin mediaa tekemään''Can you imagine what would happen. If we could have any dream. I wish this moment was ours to own it and that it would never leave.'' Näillä sanoilla alkaa kappale right here, right now joka on herätysääneni ja heräsin siihen myös perjantaina 13.11. kello 4.45.
Lennon lähtöön olisi enään kaksi tuntia ja pitäisi keretä syödä, meikata, pakata viikonlopun kamat loppuun ja muutkin aamuhommat ja tietenkin keretä Kemi-Tornio lentokentälle ja tehdä siellä vaadittavat turvatarkastukset ja mitä nyt on. Kuitenkin hyvin kerkesi ja jäi jopa hieman aikaakin.
Kone nousi ilmaan siis n.6.30 ja Helsinki-Vantaa lentokentälle laskeuduttiin n. 8.00 Luskun kanssa. nuorten toimittajapäivät siis alkaisi vasta 16.30 ja siinä pitäisi koko päivä tuhlata aikaa mutta sehän on helppoa Stadissa.
Ennen kuin pääsimme edes lentokentältä pois kävimme Starbucksissa herkullisella aamupalalla (Lusku voi olla erimieltä, ehkä, en tiedä)

      

Pienen pohdinnan jälkeen pääsimme oikeaan bussiin ja tietenkin eka kohde mihin lähdimme käymään oli PIHLAJAKATU! Tällasen salkkarifanin oli tietenkin pakko päästä käymää ottaa selfie siellä ja muutenkin ratikalla oli kiva seikkailla.Vielä oli kuitenkin monta tuntia aikaa ja siinä pohdittiin että mitä nyt, sitten muistimme että Ramihan oli siellä jossain messuilla kaapelitehtaalla niin lähdimme sitten säikkäyttämään Ramin ja se Ramin ilme oli kyllä näkemisen arvoinen :D
Käytiin sitten kiertelemässä siellä Next step 2.0 messuilla muutenkin(Lukekaa Ramin postauksesta lisää).
Saavuimme toimintakeskus happeen aika paljon etuaikaan mutta oli kyllä kiva istahtaa vähäksi aikaa moneen tuntiin.
Mutta nyt päästään vasta niille toimittajapäiville. Päivien ideana oli tehdä mediaa muiden mediasta kiinnostuneiden nuorten kanssa ympäri Suomea ja tutustua muiden toimitusten tapoihin toimia ja tehdä mediaa tietenkin unohtamatta sitä, että saatiin uusia ystäviä ja inspiraatiota tänne Tornioon.

Ensimmäisenä iltana meillä oli puhuja vieraana Ronja Salmi, joka antoi 10 ohjetta media-alalle. Ronja kehotti nuoria sanomaan aina kyllä.
Seuraavana päivänä eli lauantaina tehtiin kaksi kolmesta työpajasta, joita oli vaikuttava valokuvaus, radio ja video. Työpajat olivat todella kivoja ja niistä sai uusia ideoita.


Lauantai-illan puhuja vieraana oli Axl Smith, joka jakoi meille oman tarinansa. Ja toisinkuin Ronja Axl kehotti myös joskus sanomaan ei.


Sunnuntaina vielä tehtiin yksi työpaja, katottiin tuotokset, suunniteltiin nuortenelämä.fi nettisivuja ja otettiin palaute.


Viikonloppu oli huikea ja kiitos tästä kuuluu Koordinaatille ja Curlylle.
Ja osallistujihan tuli 4H:n nuortentoimutksesta, Nuortenkeskus Steissiltä, verkkolehti Kantista, painovirheestä, hygezinestä, hattumediasta, nuorten ääni-toimituksesta ja tietenkin meiltä täältä Torniosta.Lotta kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti