maanantai 15. joulukuuta 2014

Kinkku kainaloon ja menoks!

Adapterin vuosi alkaa olla lopuillaan. Me jäädään Luskun kanssa joululomalle jo keskiviikon jälkeen, eikä ennen sitä ole jäljellä muuta kuin nämä pari päivää nuorisotyön perussuunnitelman vääntöä yhdessä koko nuorisotoimen porukan kanssa, Viljamin johdolla. Keskiviikkona käymmä nauttimassa takuuvarmasti hyvän PPO:n jouluaterian, istumma hetkeksi miettimään ensvuotta ja sitten jäähään lomalaitumille. Muutamia lomapäiviä ja reissuvapaita on jääny käyttämättä, niin päätimmä kerralla sitten ottaa kunnon lööbailulomat tähän väliin. Jäädään siis nyt keskiviikon jälkeen pois ja tuumma takasin vasta Loppiaisen jälkeen. Eli kaikki kaikki toiminnat on nyt tauolla hetken aikaa, ei mediailtoja ei lähetyksiä eikä olla muutenkaan siis auki.


Oisko aika vähän muistella mennyttä vuotta? Se on ollu hieno ainakin näin Adapterin kannalta. Kävijäkertoja meidän toimintoihin on vuoden aikana kertynyt reipas 3000 kappaletta. Mediailtoihin ja Nuorisokanava Hertzilän toimintaan ollaan saatu useampi uusi tyyppi mukaan, ja ollaan siittä tietenki mielissään. Sen lisäksi, että meidän toimitustiimi on ollu aktiivinen jokaisella saralla ovat he myös raapustellu Curly lehteen vuoden aikana kaiken kaikkiaan 14 juttua, joista melkein kaikki onkin ehtinyt ihan painettuun lehteen asti. Uusimman numeron löydät täältä. Uusimmassa lehdessä muun muassa juttua Lotan YleX vierailusta, jonne hän pääsi voitettuaan radiofestareiden nuorten sarjan viime keväänä kännykkäriippuvuus -työllään. Kilpailusta tuli kunniaa muillekkin meidän Hertzilän nuorille - taisi Rami saada kunniamaininnan Simon Elämänpeli -jutulla. Curly 2015 kaipaa nuorilta teemoja ensivuoden lehdille - osallistumalla ideointiin voit voittaa itsellesi Finnkinon leffalipun! Lehen voi muuten tilata ilmaseksi kotiin, ken tahtoo.


Mediataitoviikolla meiän nuoret osallistu Tuunaa Vessa -kilpailuun, ja aaltosen tyttöjen vessa saikin täysin uuden ilmeen itselleen. Vessa piti tuunata aiheella "millainen olisi parempi internet?". Yle Perämeri kävi tekeen juttua vessasta nyt syksyllä, tehdyn jutun löydät täältä. Tuunattu Vessa saavutti kilpailussa 3.sijan. ja kunniakirja koreilee aaltosen seinällä. Perämeri kävi kyseleen meiltä myös sosiaalisesta mediasta ylipäätään, sen jutun löydät täältä. Jari Vesa kävi tekkeen meistä juttua myös alkuvuodesta, sen jutun löyät sitä vastoin tästä.

Keväällä mie kävin edustamassa meitä Allianssi-risteilyllä, siittäki raapustelin sitten juttua Verken viikon näkökulma -osuuteen. Ihan on myös Verken nettisivut muutenkin tutustumisen arvoiset, mutta tästä pääset suoraan minun tuumailuihin. Mie kävin siis risteilyllä puhumassa meidän hankkeen haasteista - ja toisaalta niistä hyviksi havatuista käytännöistä. Pohdimme sitä, miten (etenkin verkkonuorisotyöllisten-) hankkeiden merkitystä saataisiin korostettua ja nostettua niin, että verkkonuorisotyö, ja tällainen matalan kynnyksen monimediatoiminta saataisiin automaattisesti vakituiseksi osaksi jokaisen kunnan toimintaa.Vähän ennen risteilylle lähtöä palauduin Murmanskista, Connecting Young Barents -hankkeen nuorten ryhmätapaamisesta. Torniota oli reissussa edustamassa Umpisuoli -niminen bändi, ja kyllä hienosti pojat vetiki homman kotiin. Ainahan tuolta Venäjän maalta jää paljon käteen - niin tällakin kertaa. Kyllä jokaisen pitäisi päästä käymään rajan tuolla puolen. Reissusta on useampi juttu tehty, mutta esimerkiksi tämä voisi olla kuuntelemisen arvoinen. Haastattelimme Iinan kanssa paikallisia nuoria, Annaa ja Kseniaa, jotka meillä toimi matkaoppaina reissussa. Heidän myötä löysimme itsemme muun muassa eläinkaupasta pällistelemästä, siellä myytiin apinoita...

Kesän alkajaisiksi pistettiin aaltonen remonttiin. Muutettiin Luskun kanssa nurkkaan, pois keskeltä kaikkea. Tehtiin tämmönen pientä pintaremonttia aaltonen edition -video sitten siinä temmellyksen ohella, sieltä näkyy, kuinka paljon tila muuttui ja sai uutta ilmettä, muun muassa mahtavan uuden itse tehdyn sohvan jäljiltä. On muuten todettu toimivaksi - sohvalle mahtuu parikymmentä henkeä kevyesti kerralla.Mitäs vielä? Blogi ja youtube-kanava puhukoot myös puolestaan, ahkeria on ollu nuoret näilläkin saroilla. Tänä syksynä ollaan saatu erityisen paljon nauttia Putaan ilmaisutaitoryhmien seurasta, ja niitten kans ollaanki päästy puuhastelemaan yhtä jos toista! Ollaan tehty lukuisa määrä lyhytelokuvia, joista osa löytyy youtubesta. Ollaan tutustuttu Hertzilän toimintaan ja koostettu KouluJouluRadio, joka näkee päivän valon koulun keskusradiosta lähipäivinä. Studiosalamat on räiskyny tiuhaan tahtiin! Kuten aikaisempinaki vuosina, niin nyttenki, ollaan päästy Peräpohjolan Opiston nuvalaisten kanssa puuhastelemaan myös melkoisesti. Eikä pelkästään nuvalaisten, vaan myös aikuisopiskelijat AP/IP/Kaito/Opsot - mitä näitä nyt kaikkea on :D Ollaan kyllä saatu naureskellen muistella kaikkea mitä ollaan porukalla tehty! Kun tuossa tilastoja kattelee, niin kaiken kaikkiaan täällä on ehtiny käyä satakunta ryhmää vuoden aikana, mukaan lukien tosin vapaa-ajalla kokoontuvat ryhmät, sisältäen siis meidän medianuoret. Paulan kirjasto on päivittynyt myöskin yhä ahkerasti, JEE hyvä Pake!

Äkkiseltään kun muistelee, niin meillä on ollu 2 pitempi aikaista harjottelijaa/työssäoppijaa tänä vuonna, 4 työhöntutustujaa ja 1 taksvärkkiläinen. Super-Jessukka me saateltiin syksyn alkupuolella muille maille vierahille, ja Jesun seikkailuja pääseekin seurailemaan Matka-adapterista. Lauantaina reippaalla Miika-boilla loppu 6 viikon työssäoppiminen, ja sopivasti sitten jutut päättyi joulupolun tunnelmiin.

Työporukalla käytiin yllätysesiintymässä Danceclub Hopin joulunäytöksessä, täällä voit käyä ihasteleen kuinka me pistetään jalalla koreasti. Muutama viikko sitten oltiin Lappilainen -lehden viikon bloggaajia, näköislehtiä voit selailla lehtiluukusta. Noh, mikäs tämä sitten on? Haha!

Mitäs vielä... Mie olen kolme tekohammasta rikkaampi näin vuoden päätteeksi. Oon kärsiny kamalaa koirakuumetta koko vuoden, eikä yhtään oo helpottanu ko meillä on käyny kuvauksissa koiranpentuja... Paaaljon on ollut kaikenlaista älytöntä, ja mehän tietenki jatketaan vielä kovemmalla draivilla sitten ensivuonna... Nyt mie kuitenki aion painella muutaman päivän päästä koti-kotiin, ja maata hiljaa kinkku kainalossa koko loman. Piettäkäätte rentouttavat joulunpyhät, ja nähään heti 7.1.2014 mediaillan merkeissä! -SonePS. Lähti vähän käsistä, tuli tätä tekstiä, vähän niinkö ystävälläni Seppo Körköllä konsanaan ;)

3 kommenttia:

  1. tiivistäminen on iloinen asia... hyvää joulua :) toivoo skoeoe

    VastaaPoista
  2. Hienoa, paljon on tapahtunut ja kiirettä näyttää pitäneen. Hauskaa ja rauhallista joulua!

    VastaaPoista