torstai 23. lokakuuta 2014

Kestävä kehitys - Kirpputori


Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyhetken tarpeet
viemättä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tyydyttää omat tarpeensa.”


Kestävä kehitys on arvokasvatusta ja ihmisenä kasvamista. Kestävän kehityksen neljä osa-aluetta ovat ekologinen-, taloudellinen-, sosiaalinen- ja kulttuurinen kestävä kehitys.

Kirpputori

Kävimme ryhmämme kanssa Torniossa kirpputorikierroksella tutustumassa kirpputorin antimiin. Etsimme siis ensimmäiseen omaan asuntoon tarpeellisia tavaroita mahdollisimman halvalla.

Tositori, Vaarin vintti, iha hyvää ja Kirppis, Tornion neljä kirpputoria sijaitsevat lähellä toisiaan Rajalla -kauppakeskuksen tuntumassa, joten niissä on muutenkin helppo käydä pyörähtämässä. Eikä ole suuri vaiva vuokrata loossia omien tavaroiden myymistä varten. Vuokra on kirpputorista riippuen noin kolmekymmentä euroa viikon vuokra ja senhän todennäköisesti saa takaisin tavaroiden myynnin jälkeen, ja vähän ylimääräistäkin.

Tavaroita, vaatteita, astioita yms. saa kirppiksiltä halvalla, ne ovat usein hyvälaatuisia ja käyttökelpoisia. Mutta löytyyhän sieltä toki turhaakin- ja heikkolaatuista tavaraa sekä liian kallista suhteessa laatuun. Olen sitä mieltä, että jokainen, joka myy omia tavaroitaan kirppiksillä, voisi ajatella enemmän, että onko tämä tavara siinä kunnossa, että ostaisin tämän itse ja että onko tuotteen hinta-laatusuhde kunnossa. Kaikki kirpputorit olivat mielestäni suhteellisen siistejä ja järjestyksessä, eikä siellä ollut ahdasta tai likaista, kuten monesti ajatellaan kirpputoreilla olevan.

Laura Rapakko
1. Pyykkikone 100€
2. Sänky 90€
3. Kahvinkeitin 10€ / keitin
4. TV 45€
5. Lautasia 4€
6. Kattila 18€

Helena Virpikari ja Laura Rapakko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti