keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Somen aakkoset: Kik, WhatsApp, Snapchat


Mitä?

Kik, WhatsApp ja Snapchat on ilmaisia viestintävälineitä, joissa käyttäjä voi laittaa viestejä, kuvia, äänitteitä ja videoita toiselle käyttäjälle.Kaikki toimivat internetin kautta ja ovat samantapaisia, mutta erojakin löytyy: Snapchatissä voi laittaa vain kuvia ja lyhyen viestin. WhatsApp toimii melkein samalla periaatteella, kuin normaalit viestitkin, mutta nopeammin (ja periaatteessa ilmaiseksi, koska viestit menee netin kautta). Kikissä voit periaatteessa laittaa kenelle tahansa viestiä, jos vain tiedät oikean nimimerkin, eli puhelinnumeroa ei tarvitse. 

Missä?

Älypuhelimissa (Android, iOS, Windows Phone) 
Kik:Kik on paikka missä voit jakaa kuvia ja viestejä. Ikäsuositus on 17 -vuotta, koska sovelluksessa voi esiintyä aikuisviihdettä. Se on ilmainen ja helppokäyttöinen. Hyötyä siitä on, että voit laittaa viestiä ihmisille ilman maksua. Voit ladata sen kännykkääsi Play-kaupasta, AppStoresta tai Ovi-kaupasta.WhatsApp:WhatsAppissa voit jakaa kuvia, viestejä, äänitteitä ja videoita ilmaiseksi. Ikäraja on 15 vuotta. Voit myös tehdä ryhmiä sinne ja sen voi ladata ilmaiseksi vuoden ajaksi. WhatsAppissa voi laittaa kaikille viestejä, joiden numero sinulla on ja jotka kätyttävät Whatsappia. Lataus tapahtuu Play-kaupasta, AppStoresta tai Ovi-kaupasta. Snapchat:Snapchatissa voit laittaa kuvia ja lyhyitä videoita jotka näkyvät vastaanottajalla 1-10. sekuntia. Snapchat on erittäin helppokäyttöinen. Snapchatissä ei ole ikärajaa ja käyttäjiä on suunnilleen 13-23 vuoteen asti. Voit ladata sen ilmaiseksi Play-kaupasta, AppStoresta tai Ovi-kaupasta.

Fiia, Milja, Ninni, Karo R.

Mediataitoviikon aikana 10. – 16.2.2014 Adapterin blogissa julkaistaan Peräpohjolan Opiston Nuva13-opiskelijoiden kokoama sarja, joka esittelee sosiaalisen median eri palveluita. Sarja kokonaisuudessaan täällä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti