torstai 20. helmikuuta 2014

Mediataitoviikon weeeceeeekilpailu


 Moi! 
Osallistuttiin mediataitokoulun järjestämään tuunaa vessa - kilpailuun. Vessa piti tuunata aiheella "Millainen olisi parempi internet?" Heti, kun kuulimme kilpailusta päätimme tytsyjen kanssa, että osallistumme. Sone ja Lusku lupasivat avokätisesti ja hyväsydämisesti Aaltosen tyttöjen vessan meille tuunattavaksi. He eivät voineet aavistaa mihin soppaan lusikkansa tunkivat, sillä projekti oli huipputylsä, typerä, kamala, kauhea, hirveä, väritön, ankea, ahdistava, traaginen, dramaattinen, kyyneleitä aiheuttava, pakkotyötä sisältävä, teurastava, niskojen tappaja, selän tuhoaja, hauislihasten surkastuttaja, mielikuvituksen tappava ja kuolettavan tylsä vessaprojekti, sillä ei yhteiskunta pyöri vain vessan ympärillä. Not really!
Aloitimme yhdessä miettimään minkälaisen vessan voisimme tehdä. Hyvin pian saimme inspiraation ja suunnittelu alkoi sujumaan. Suunnitelmamme mukaan lavuaarihuoneesta tulisi ahdistava, joka kuvaisi siis internetin nykytilannetta ja sen kaikkia huonoja puolia. Itse wc:hen suunnittelimme internetin parannuskeinoa ja internettiä näiden parannuskeinojen jälkeen.

Alkutilanne siis oli tämä:
jäätävää!

Nuorisotoimi piti suunnitelmastamme ja otti haasteen vastaan ja rahoitti projektimme. Suunnittelimme vessan näillä rahoilla.

Tiistaina maalasimme vessan pohjamaalin ja keskiviikkona maalin kuivuttua aloitimme yksityiskohtien tekemisen. Mari alkoi tekemään hyvin yksityiskohtaista meemiä ja Minna maalasi puuta vessan seinän nurkkaan, joka kuvasti internetin laajoja yhteyksiä. Samaan aikaan Inka, Lotta ja Alisa tekivät tauluja itse wc:seen, jotka kuvaavat vinkkejä joiden myötä netistä tulisi parempi. Torstaina lisäsimme lavuaarihuoneen ja itse wc:n väliseen oveen pätkän Robinin Anonyymit ja nimimerkit -laulusta. Mielestämme laulu kuvasti hyvin internetin nykytilannetta. Lotta sai tämän kunnian kirjoittaa oman idolinsa rakkaan kappaleen oveen. Sillä aikaa Alisa ja Inka maalasivat ''Tyttöjen Fessa'' tekstin oveen. Vessa edistyi hurjaa vauhtia, mutta silti oli vielä paljon tekemättä itse wc:ssä. Päätimme lisätä toisen meemin vessaan, jonka Mari tekaisi.T = Twitterin logo, F = facebook:n logo, A = ask.fm:n logo
Mari sai meeminsä valmiiksi, ja projekti oli jo hyvällä mallilla. Päätimme kirjoittaa wc:n meemille puhekuplan, jossa meemi voivottelee internetin seurauksia. Taulujen valmistuttua saimme vessan valmiiksi, mutta lavuaarihuone vaikutti hieman tyhjältä, joten päätimme lisätä siihen jotain lisää. Tulimme siihen tulokseen, että kirjoitamme ilkeitä kommentteja Marin tekemän meemin viereen. Kommenttien myötä pyrimme saamaan katsojan pohtimaan, että mitä jos nämä ilkeät kommentit olisivat tulleet juuri hänelle.

Miltä sinusta tuntuisi, jos nämä kommentit olisivat sinun kuvissasi?


Otin kuvan kaverista, ja haluan laittaa sen nettiin, mitäs nyt? Taulu antaa vastauksen.
Projektimme oli vihdoin valmis. Aika meni hieman tiukalle, kun viimeisiä silauksia vessaan tehtiin perjantai-iltana, mediataitoviikon viime metreillä. Loppujen lopuksi kaikki päättyi parhain päin. Tavoitteemme oli koko vessan tekemisessä saada katsoja ymmärtämään internetin nykytilanne ja se, että tämä ei voi jatkua.

Olisimme voineet stressata asiasta hieman vähemmän. Stressi vaikutti hieman työhömme, vaikka meillä ei ollut mitään aihetta murehtimiseen! Projektimme myötä olemme oppineet, että yhteistyössä on voimaa. Lisäksi vuorovaikutus ryhmän sisäisesti on hyvin ratkaiseva osa projektin onnistumista. Projekti pisti meidät ajattelemaan netin julmuutta. Kuinka helppoa on satuttaa toista henkisesti? Etenkin kun sen voi tehdä anonyymisti, ilman, että kukaan saa koskaan tietää, että toisten satuttaja olet juuri sinä.

Tämän projektin jälkeen emme ainakaan itse vahingoita toisia netissä ja pyrimme levittämään tätä sanomaa muillekkin. Tavoitteenamme on internet, jossa kaikki voivat tuntea olonsa turvalliseksi!

Lavuaarihuone: Ennen/Jälkeen.
"Tällaiseksikö me olemme netin tehneet?"
Wc: Ennen/Jälkeen. Vaaleanpunaiset seinät! Tabletti, jossa on auki somen aakkoset. Vinkkejä tauluin/tekstein siihen, miten internetistä tulisi parempi paikka.

Oli ihanaa tehdä tätä projektia ja seuraavaksi olisi vuorossa miesten vessa! Heheh, no ehkä me pidetään pieni tauko ennen kun aletaan sitä tekemään!

KATSO VIDEO VESSASTA:

PS. Arvioitu vessassa kävijöiden määrä mediataitoviikon aikana on 97,5 henkilöä


-Minna, Mari, Inka, Alisa ja Lotta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti