torstai 17. lokakuuta 2013

Österreich: Wir beginnenTorstai 17.10.2013

”Hae sinne! Heti, ymmärrätkö! Hae nyt, jumaliste!”

Muun muassa näillä sodank- siis sopivan seremoniallisilla saatesanoilla toivotettiin Jesse jokunen viikko sitten tervemenneeksi matkalle Itävallan pääkaupunkiin Wieniin – mutta miksi?

Kenenkään sietokyky ei ole virallisesti ylittynyt, vaan psykoanalyysin synnyinmaassa järjestetään 18. – 20.10. kuuden eri Euroopan maan yhteinen nuorisotapaaminen Youth BarCamp, jonne osastaan vielä kovin hämmentynyt radiotoimittajanalkukin siis lähetetään. Tapahtuma kerää yhteen 16-24-vuotiaita nuoria Itävallasta, Suomesta, Belgiasta, Espanjasta, Saksasta sekä Iso-Britanniasta, ja sen tarkoituksena on antaa osallistujille mahdollisuus keskustella muiden muassa EU:n nuorisostrategian toteutuksesta ja nuorten mahdollisuuksista osallistua verkkovaikuttamiseen.

Wienin nuorisotoimisto WienXtran järjestämässä tapahtumassa osallistujia on yhteensä 70, joista suomalaisia kymmenen. BarCamp-toimintamuodossa osallistujat tuottavat tapaamisen sisällön ja valitsevat keskustelunaiheet itse. Etukäteen haluamiaan aiheita on voinut ehdottaa myös tapahtuman kotisivulla.

Kaikkiaan kaksi kappaletta – siis vajaat satakunta sanaa – asiatekstiä saa riittää. Tästä eteenpäin Österreich-merkinnällä varustetut tekstit kuvaavat Bussioppaan lokikirjastakin tutun Ralliraidan kartturin ja Jesse-shown ainoan vieraan koettelemuksia neljän päivän matkan aikana Itävallan Wienissä.

Reissutoimittajan lentolaukku (punainen, neljä pyörää ja vetokahva, mummolasta lainattu) on pakattu, kamera (pinkki, samansävyisessä kotelossa) ladattu ja herätyskello (hyväksi havaittu) viritetty. Matka alkaa huomisaamuna Oulun lentoasemalta klo 06.05. Välipysähdys tehdään aamupäivällä Tukholmassa ja pidempi pysähdys iltapäivään mennessä Wienissä. Olettaen että hämmennystä on viikonlopun aikana aiheutettu riittävästi, käännytään kotimatkalle samaa reittiä noudattaen aikaisin maanantaiaamuna.

”Pidä hauskaa, mutta älä liian” oli yksi tämänkertaisista kultaisista ohjeista, joita reissuunlähtijä sai Aaltoselta mukaansa. Asioiden todellinen laitahan selviää kuitenkin aina nettiyhteyden mukaan tästä puhelimella päivittyvästä matkakertomuksesta, joten tulehan siis pian takaisin.

Jesse

Jesse-shown ainoa vieras yksin Itävallassa – mikä voisi mennä vikaan?

Österreich-merkinnällä varustetut tekstit kuvaavat Jessen koettelemuksia neljän päivän aikana Youth BarCamp -tapahtumassa Itävallan Wienissä. Kaikki tekstit koottuna tämän linkin takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti