maanantai 21. lokakuuta 2013

Österreich: Rückfahrt

Maanantai 21.10.2013

Klo 03.24; Wombat City Hostel

Aikainen oli herätys - tai siis sängystä nousu - tänäänkin. Ohjelmassa seuraavaksi hyppy taksiin ja sitä kautta Wien Mitte -asemalle. Sieltä taas lähteekin suora S7-S-Bahn lentokentälle. Nyt tiedän jopa, että se S tulee sanasta "Schnell".

Tiedättekö muuten John Deeren, sen iovalaisen? Hänkin yöpyi samassa solussa - ainakin slovakialaisen mukaan. Tosiasiassa kyseinen amerikkalainen oli kuitenkin vain töissä John Deere -traktoritehtaalla Iovassa, joka kuulemma sijaitsee keskellä USA:aa.

Klo 04.23: Wien Mitte - laituri 1

Taksimatkasin Wien Mitteen ja sain matkasta jopa 30 sentin opiskelija-alennuksen, super! Schnell-Bahn täältä lentokentälle on aamun ensimmäinen vuoro ja lähtee klo 04.30. Joku lentäjän pukuun pukeutunutkin näkyi odottavan kyytiä - oikeilla jäljillä siis ollaan. Vielä kaksi minuuttia - odotellessa syönkin omenan.

Klo 05.31; Wienin lentoasema - portti F14

Kaikesta päätellen onnistuin pääsemään lentokentälle. Täällä lähtöselvityksen saikin tehdä automaatilla, olipas kätevää. Lopuksi Dear Mr. sai kuin saikin boarding passinsa.

Turvatarkastuksesta jatkoin lähtöportille F14. Täällä näitä portteja tuntuukin olevan aika runsaasti - pelkkiä F-alkuisiakin kun on aina 99 asti. Ehkäpä tämä selittääkin liukumaton terminaalin lattiassa. Lähtöön on vielä yli tunti aikaa. Olisihan tuhlausta, jos en kävisi liukumassa edes F-aluetta päästä päähän, vaikka ikkunoiden takana vielä onkin pimeää.

Klo 07.36; OS311 Fokker 100 - 15D

Yhdeksältä pitäisi olla Tukholmassa. Sitä ennen saa syödä kiekurapullan pähkinätäytteellä.

Klo 09.19; Stockholm-Arlanda - portti F26

Tämänkertainen vaihto täällä onkin vähän lyhyempi - ei siis ole aikaa eksyä, kun Ouluun lähdetään jo klo 09.50. Tänne tullessa hieman hymyilytti, kun teksti koneen ja terminaalin yhdistävän käytävän seinässä toivotti tervetulleeksi kotiin. No joo, toisella seinällä laskettiin, montako askelta vielä on jäljellä ennen duty-free -ostoksia.

Klo 10.21; Saab 2000 - 11F

Arvatkaa mitä! Täällä on fiksuja kupp- ai joo, olikohan tästä jo puhetta? Noh, tällä kertaa kone on täydempi, kuin menomatkalla ja myös käsimatkatavarat kerättiin ruumaan, ettei tulisi ahdasta. Oulussa odottaakin sitten linja-autoaikataulujen tutkiminen, ettei jäädä puolitiehen. Olisipa noloa eksyä vielä tässä vaiheessa Oulussa. Onkohan siellä lunta? Täällä ei nimittäin näy...

Klo 11.43; Linja-autossa Oulun keskustaan

Eihän täällä juuri lunta näy, mutta ei se kyllä haittaakaan. Nyt pitäisi osata jäädä pois kyydistä Stockmannin kulmalla ja tähdätä sieltä linja-autoasemalle ja lopulta kotia kohti.

Klo 13.48; Oulun linja-autoasema

Löysinpäs tännekin. Tornioon päätyvä auto lähtee kuitenkin vasta tunnin kuluttua, joten sitä ennen ei auta kuin odotella.

Klo 19.05; Kotona taas

Linja-autohan lähti matkaan odotetusti suunnitelmien mukaan ja olikin perillä Torniossa kello viiden aikaan. Niinpä reissu vaikuttaisi nyt olevan päätöksessään - mielstäni vieläpä aika onnistuneesti. Auf Wiedersehen!

JesseJesse-shown ainoa vieras yksin Itävallassa - mikä voisi mennä vikaan?

Österreich-merkinnällä varustetut tekstit kuvaavat Jessen koettelemuksia neljän päivän aikana Youth BarCamp -tapahtumassa Itävallan Wienissä. Kaikki tekstit koottuna tämän linkin takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti