keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Ai mikä nuori? Ai mikä takuu?


Työttömyys kasvaa, taloutta ajetaan alas, ikäluokat ei ainakaan nuorene ja sinulla ei ole töitä. Mitäs nyt? Vasta on koulut päättyneet ja olet saanut joko ei-oota opiskelupaikastasi, tai sitten valmistuit tehokkaasti työttömäksi. Hikisen laiskasti saavu työvoimatoimiston portaille ja huokaiset. Kun kävelet kohti tuomion-tätejä, niin satut näkemään seinällä jonkun osa-aikatyöntekijän vinoon liimaaman lappusen. Erotat vain tehokkaan otsikon "Nuoriso-takuu". Mitä? Et tajua oikein mitään siitä. Ajattelet nuorisosta nurkan takana räkiviä poikia. Takuu? Muistat vain että se on se juttu minkä saat kuitin mukana ostaessasi uudet kuulokkeet. Tai se mikä on jo ohitse kulkuvälineestäsi.

Sinut istutaan kulmikkaaseen huoneeseen työvoimavirkailijan kanssa, et oikein vieläkään tiedä mistään mitään. Korviisi tunkeutuu läjäpäin sanoja joita et ymmärrä, ja tarvitsisit suomi-työvoimavirkailija-suomi sanakirjan. Kun pääset pois niin sinut on kirjattu erittäin tehokkaalle ATK-työnhakukurssille, joka meinaa suomeksi sitä, että menet opettelemaan 50+ vuotiaiden kanssa miten tietokone käynnistetään.

Kun jo kolmatta päivää opettaja puhuu hitaasti pöytänsä takana "Täämää ooon iiinternettiii... Klikkkaaa tuota..." ja innokas oppimiskansa sammuttelee vieläkin varsin aktiivisesti näyttöjään vahingossa, muistelet vieläkin sitä lukemaasi sanaa. Mikä on se nuorisotakuu josta se posteri höpötti?

Noh, tule ottamaan siitä selko. 31.10.2013 Lappian salissa päärakennuksessa, "jumppasalissa" "kopissa" pidetään Nuorisotakuutapahtuma. Siellä saat tehokkaan informaation siihen mistä on kysymys. Luvassa on musiikkia ja paneeleita, joissa nuoret kysyvät "mitä? miksi? milloin? hä?" ja aikuiset yrittävät parhaansa mukaan vastata. Vastaajina toimii niin kaupungin kovaksi koulimat virkailijat kuin muutkin mukiinmenevät. Saat varmasti itsekin puheenvuoron siellä, ja pääset esittämään varmasti jo valmiiksi miettimäsi kysymykset. Lisäksi nämä ihmiset eivät pääse karkuun siitä tilasta, joten voit tarvittaessa nykiä heitä hihasta paneeleiden ulkopuolellakin. Mainitsinko jo musiikin?

Koko tapahtuman päättää sitten stand-up-koomikko JP Kangas, joten pääset nauramaan muullekin kuin Suomen taloustilanteelle.

HOXOTTIMET: Tapahtuma siis TORSTAINA 31.10.2013 Klo: 12:00-14:30, eli ei tarvitse heti kukonlaulun aikaan olla paikalla. Huuda että "köyhät kyykkyyn" ja tule paikalle, minäkin olen siellä. -Joni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti