lauantai 25. toukokuuta 2013

Paulan Kirjasto 12

Aloha kaikille!
Kesäkelit ovat alkaneet, nauttikaamme. Kesälomakin kolkuttelee ovella. Ei jaksaisi odottaa. Sitä ennen ainakin itellä kolme täyteen puukattua viikkoa vielä kärsittävänä. Onneksi Paulan Kirjasto tuo hieman viihdykettä ankeaan ja aurinkoiseen arkeen.


Tämän kerran kirjasta ei kannata ottaa ollenkaan mallia omaan elämään. Silti teos oli hirveän viihdyttävä. Tuomas Kyrö on kirjailija ja kirja on Mielensäpahoittaja. Kirja on painettu vuonna 2010 Juvalla ja kustantajana toimii WSOY. Kirja kertoo iäkkäästä miehestä, joka ei ole tyytyväinen nykypäivän toimintaan. Silti hän alistuu toimimaan kuten käsketään ja kuinka näkee järkevänä.


Kirjassa on 130 sivua, 40 lukua, eli 40 tapaa pahoittaa mielensä. Lisäksi kirjailija on kirjoittanut jatko-osan Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike. Siitä toiste. Itse kirjailijasta sitten: Tuomas Kyrö, syntynyt 1974, asuu Janakkalassa perheineen. Hänen ensimmäinen teos on Nahkatakki vuodelta 2001. Kyrö on kirjoittanut muun muassa romaaneja sekä kolumneja ja lisäksi piirtänyt sarjakuvia. Kyrön muita teoksia ovat mm. Liitto (v. 2005), 700 grammaa (v. 2009) ja Miniä (v. 2012).


Kirjalle arvosana 4½. Yksinkertaisesti viihdyttävä. Ei voi muuta sanoa. Toivottavasti jatko-osa on yhtä hyvä. Innokkaimmat lukijat lukevat molemmat. Kirjan löytää Tornion kaupunginkirjaston yläkerrasta kaunokirjallisuuden osastolta kohdasta Kyrö.


Kirjoittaessani tätä tajusin, että tähän blogipäivitykseen sisältyy kaksi hyvää uutista ja yksi huono uutinen. Kesä alkaa ja Paulan Kirjasto ilmestyi. Huono uutinen on se, että kesäloma alkaa, mikä tarkoittaa sitä, että vaikka kesällä luetaan kirjasto tyhjäksi, ei blogi päivity sanallakaan. Eli me kuulemme toisistamme seuraavan kerran syksyllä (jos kuulemme, toivottavasti). Näin ollen toivotan KAIKILLE hyvää, lämmintä ja rentouttavaa kesälomaa.

Paula Kronqvist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti