maanantai 22. huhtikuuta 2013

Paulan Kirjasto 10

Hei kaikki lukijat,

Paulan Kirjastossa on ollut taukoa teknisten ongelmien vuoksi. Lyhyestä virsi kaunis, tämän kerran kirjan nimi on hiukan erikoinen. Sone (ja Lusku) on valinneet tämän mulle haasteeksi. Kirjan nimi on Starlight – Bändihaaveita, ja kirjailija on Malin Stehn. Kustantaja on Sanoma Magazines ja kirja on julkaistu vuonna 2010, Ruotsissa jo vuonna 2006. Ja koska tämä on käännösteos, löytyy suomentajakin: Heli Naski. Kirja on lajiltaan lasten- ja/tai nuorten kirja.

Malin Stehn (s. 1969) on ruotsalainen lasten ja nuorten kirjailija. Hänet tunnetaan Starlight -kirjasarjastaan, johon sisältyy kuusi kirjaa tällä hetkellä. Stehn kirjoitti jo lapsena, heti kun oppi aakkoset. Nuorena hän aloitti kaverinsa kanssa novellilehden pitämisen, ja he saattoivat kirjoittaa 2-3 novellia päivässä. Yläasteella Stehn oli mukana kaveribändissä, jolle hän kirjoitti biisit ja tekstit. Ennen kirjailijaksi ryhtymistä hän työskenteli kustannustoimittajana ja lastenkirjatoimittajana. Stehn asustaa Malmössa miehensä ja lastensa kanssa.

Starlight – Bändihaaveita on Starlight kirjasarjan ensimmäinen kirja. Se kertoo Matilda-tytöstä ja hänen bändihaaveista ja julkisuudesta. Matilda on yhdessä kolmen muun kaverin kanssa perustanut Starlight -nimisen bändin. He aikovat osallistua kaupungin kulttuuriprojektin kykyjenetsintä kilpailuun. Mutta heillä on ongelma, monta ongelmaa: osaavatko he soittaa? Riittääkö aika? Missä harjoitella? Ja mitä pukea päälle? Näiden kysymysten lisäksi Matildan päiväuniin ilmestyy tuon tuostakin unelmakundi. Vielä yksi ongelma, miten vakuuttaa kaikille, varsinkin tälle ihanalle pojalle, että Starlight on kuuntelemisen arvoinen bändi.

Annan kirjalle 2 ja puoli tähteä. Kirja ja tarina olivat mainiot ja paikka paikoin huvittavat. Kirjassa kuvataan hyvin kaikkia teini-iän ongelmia aina aikuisten ymmärtämättömyydestä ihastuksen edessä mokailuun asti. Itse kaikki nämä ongelmat läpikäyneenä koin kirjan vähän tylsäksi, minkä vuoksi suosittelen tätä kirjasarjaa kaikille lukukykyisille, erityisesti 10-15 vuotiaille, teini-iässä oleville tytöille, mutta sitä vanhemmillekin, sillä Matilda-hahmoon samaistuu erittäin helposti. Lisäksi kirja oli helppolukuinen, joten alle 10-vuotiaatkin voivat lukea sen vaivatta.

Se, ken huomasi, että nyt vietetään merkkiviikkoa. Paulan Kirjastosta on nyt julkaistu täysi kymppi "arvosteluja". Se ken hoksasi, halit sinulle :) !! Ensi kerran kirja on jälleen kerran mysteeri tekstin luojallekin. Kumminkin vanha kirja. Mikä, se selvinnee seuraavalla kerralla ;)

Iloista kevättä kaikille
Paula Kronqvist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti