keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Aatteleppa ite!


 Keskiviikkona 20.2. lähdimme koulumme pysäkiltä paikallisella minibussilla kohti Nuorisotiedotuspiste Aaltosta. Bussimatka oli ympäristöystävällinen sekä edullinen sillä se maksoi vain yhden euron suuntaansa.
Aaltosessa meitä vastassa oli Sonja '' Sone '' Leppänen ja Markku '' Lusku '' Lukkariniemi. Ensimmäisenä meille tarjottiin kahvia ja pullaa. Sen jälkeen meille kerrottiin KeKestä ja tulevasta projektista. Aloimme ideoimaan ja keksimään miten toteutamme tulevan projektin.
Torstaina 21.2. aamulla lähdimme minibussilla kohti Jäkälän jätekeskusta. Matka kesti noin reilu puoli tuntia. Perille päästyämme ihmettelimme miksi siellä ei haissut paha, kaikilla oli pahanhajuisia ennakkoluuloja kaatopaikkaa kohtaan.
Ensimmäisenä sinne saavuttaessa meille tarjottiin kahvia ja keksejä. Ja samalla työntekijä kertoin meille paljon tietoa jätekeskuksen toiminnasta ja toimintatavoista. Tämän tietopaketin jälkeen lähdimme ulos kiertelemään roskalavoja ja katsoimme miten roskat siellä lajitellaan.

Vaatekeräys pisteet ovat uusimpia uudistuksia Jäkälän jätekeskuksella. Niitä on laitettu pitkin Merilapin aluetta eri kunnille ja kaupungeille, esimerkiksi Tornion Rajalla on yksi näistä vaatekeräys pisteistä. Ne ovat saaneet paljon suosiota.
Perjantaina 22.2. suunnitelimme ryhmissä päiväkoululeirin tai viikolloppuleirin. Leirillä piti esiintyä KeKe toimitaa. Kaikki esittelivät oman suunnitelmansa leiristä, jotka kaikki kuulosti aivan toteutus kelpoisilta.
Iltapäivällä me suunnittelimme KeKe-pelejä kierrätysmateriaaleista. Jokainen ryhmä sai itse suunnitella ja rakentaa mieluisen pelin.
Maanantaina 25.2. teimme pelit loppuun. Meille tuli yhteensä kolme erillaista lautapeliä, sekä yksi valokuvasuunnistus joka oli ulkona. Pelasimme kaikkia pelejä luokan kesken.
Tiistaina meidän ryhmä kuvasi KeKe videoita jotka myöhemmin kokosimme yhtenäiseksi videoksi, joka näkyy myös tässä.

Tässä on meidän ryhmän tekemä KeKe-video.
Kiertelimme Rajalla kauppakeskuksessa ja haastattelimme eri ikäisiä ihmisiä KeKe-toiminnasta.


Sami Pahtaharju
Riikka Kärkkäinen
Ida Mäki
Elisa Karlsson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti