perjantai 25. tammikuuta 2013

Knuutin seikkailut osa 5


Joulu tuli ja joulu meni. Uusivuosi tuli ja meni. Loppiainenkin tuli ja meni. Knuutti oli aivan innoissaan joulusta ja uudesta vuodesta. Hän jäi pyhien ajaksi pitämään Aaltosta pystyyn, kun muut menivät loman viettoon. Häntä se ei harmittanut. Syy lienee se, että hänellä oli eturivin paikka ilotulituksia katsellessa.


Knuutti nautti olostaan. Paitsi että hän ei saanut ainuttakaan joululahjaa lautasellista pipareita ja kulhollista karkkeja lukuun ottamatta. Joulu kerättiin Aaltosesta heti uuden vuoden jälkeen. Knuutti katselee haikeana, kun Sone kerää palloja pois. Knuutin mielestä se oli kaunein joulukuusi koko maailmassa. Sone sanoo, että ensi jouluna siitä tulee vielä hienompi.

 
Yhtäkkiä Sone sanoo Knuutille, että kuusessa on pieni paketti. Ei sitä sinne ainakaan ole Aaltosen väki laittanut. Knuutti ei aluksi usko, mutta kun Sone asettaa paketin Knuutin eteen, Knuutin silmät pyöristyvät pullonpohjan kokoiseksi. Aluksi se ihmettelee, kuka on muistanut häntä lahjalla... 


  ...sitten alkaa innolla repimään lahjapaperia päältä. Lusku ja Sone ihmettelevät miten mitään voi mahtua noin pieneen pakettiin. Mutta pian se selviääkin. Lahjasta paljastuu Knuutin kokoa olevat pipo ja lapaset. 

Sone pukee Knuutille lapaset ja pipon päälle.

 Keneltä? Miksi? Lahjan antaja jäänee selvittämättä…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti