torstai 1. marraskuuta 2012

Demotusta kirjastolla

Liki sata yhtäaikaista kävijää kirjastossa voi selittyä esimerkiksi kaikkein nopeimmille jaettavilla rahapalkinnoilla - tai sitten ei. Keskiviikkona 31.10. kirjastolla avattiin Biisinikkareiden demobileet -projekti  Demotus-tapahtuman muodossa, joka siis herätti kiitettävästi mielenkiintoa.

Iltaan kuului sekä tiiviitä tietoiskuja Demobileistä, että projektin ensimmäisen "teemapajan" mukaista rap-musiikkia. Kattauksesta vastasivat torniolaiset tähdet Dream ja Jonimiesh sekä duo Stepa & Are.

Illan aikana kirjastolle tavanomainen hiljaisuus muuttui meneväksi räpiksi, joka avautui myös siitä aiemmin erossa pysytelleille.

-Jesse-Voisiko olla, että Jessen kirjoituksesta voimme päätellä, että illan esiintyjäkaartin myötä saimme myöskin entisen räppimusan inhoajan fiilistelemään kyseistä musiikkia ihan tosissaan.. Vai onkohan tosissaan vähän turhan mellevä ilmaus? Myöskin 'inhota' saattoi olla turhan äkäinen sanavalinta. Mutta jokatapauksessa, aika hienoa minusta, että teitä yleisöä oli paikalla niin paljon, kuten Jesse aiemmin mainitsikin - lähes sata. Hyvä, että torniolaiset nuoret arvostaa laatumusiikkia, varsinkin live-musiikin saralla. Ainahan konkreettisesti omin silimin kuultu juttu aiheuttaa paljon mittavampia tuntemuksia, kuin se, että pelekästään esimerkiksi kuuloikkeista fiilistellee. Tai ehkä oon visuaalisesti vaativa persoona, tiedäpä häntä.

Mutta edelleenkin jaksan huuella siitä, että oon ylpeä että saatiin niin monet kasvot paikalle. Ehkä illan pääasia (upeitten esiintyjien lisäksi) meni myöskin perille - nyt saatte päähänne takoa sen kirjaston projektin idean, ja tulevaisuuden tuulet sen saralla. Perusidea tulloo vielä tässä alla mainittuna, koska kattelin videoita eilisestä, ja huomasin, että kuinka selitykseni oli heikohko ja hieman epäselvä, etten sanoisi. Enskerralla lauteilla ehkä nähään myös Tone & Lucifer. Odottakaa sitä innolla. Tässä se tiivistelmä:

Projektin myötä järjestetään siis musapajoja, joihin osallistuttuaan bändi/artisti saa studioaikaa Lappian studiosta projektin kustantamana. Siis velotuksetta! Aatelkaa - ei oo muuten ihan halapaa se studioaika. Tehdyt demot saatte tietysti niin itsellenne, kuin myös niistä tulleepi kirjastoon kokoelma sitten, jota saapi lainata mielensä mukkaan ken tahtoo. Tulee pajoja musanteosta, sanotuksesta, taustoista, tapahtuman järkkäyksestä jne. Myös pajan sisältöihin liittyen saa antaa toiveita!

Mutta, fiilistelkääpä näin iltaseen vielä tätä loisto musaa, alakaa kelloki olla niin paljon, että kohta ollaan meki jo nukkumassa...


päätetään tämä vielä Aren sanoihin keikan alussa:
'voisko tämä keikkapalkkio kompensoia Jyväskylän kirjastoon minun myöhästymismaksut'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti