tiistai 16. lokakuuta 2012

Ensilumi ja TET

Mää heräsin tännään varttiavaille seittemän ja kävin kattoon lämpömittaria niin sehän näytti jo kaheksan astetta pakkasta. Sillon mietin että toivottavasti ei tuu vielä lunta. Nyt tässä aaltosessa ko oon päivän pyöriny ja nyt ko katoin ikkunasta ulos, nii mitäs siellä sitte tuleekaan. Luntapa tietenki. Kesä oli niin kylmä ja lyhyt, niin en ois halunnu, että vielä alkaa tulemaan lunta. Mutta eikös ensilumi aina kuitenki sula pois? Minun rehtori kysy viime talvena aina ko se tuli vastaan että 'Noh, onko siellä Torniossa lunta?' niin nyt voin sanoa että täällä on jo lunta!

Oon siis Lotta Pohjola ja täytin tuossa kesällä kaheksantoista vuotta. Vietän tässä juuri viikon kestävää syyslomaani. Minun lempiväri on sininen ja ehkä vähän punanenki. Tykkään melkein kaikesta ruuasta, mutta inhoan yli kaiken kaikkia puuroja, hernekeittoa ja riisiä, mutta Golden Flowerin riisi on sitte ihan eri asia. Suklaa on tosi hyvää, varsinki susupalat!


Oon siis tänään täällä aaltosessa ja kirjotan tänne blogiin, koska mulla on TET-päivä tänään. Mie opiskelen Kaustisen musiikkilukiossa eli College of music:ssa. Oon toisella vuosikurssilla ja siihen sisältyy kaksi tet-päivää ja saa mennä mihin tahansa koulupaikkaan, esim. yliopisto tai amk, tai työpaikkaan. Mie oon sillon kun on oikea tetti, niin löllöttelemässä Kuusamon tropiikin altailla, joten käyn ne nyt syyslomalla. Tornion Yhteislyseon lukiossa on että kaikki menee yhdessä tutustumaan Oulun yliopistoon, niin tämä meijjän tet on samalla ajatuksella, mutta kaikki saa mennä ihan minne haluaa.

Opiskelen siis siellä Kaustisella musiikkilukiossa. Jos joku ei tiiä, niin Kaustinen on Kokkolasta n. 40 kilsaa sisämaahan päin. Kaustinen on tosi pieni kunta. Siellä on halpa-halli, K-market ja S-market, Kappelin grilli ja Corner pizza& Kebab. Nii ja meän koulu. Ko ajaa Jyväskylään päin menevää tietä, niin minuutti ja Kaustinen on menny jo ohi. Se isoin juttu siellä tietenki on meidän koulu. Hikipedian määritys meän koulusta on "The Suomen virallinen Hippi-oppilaitos", niin mitäpä siihen lisäilemään.

Ennen Kaustiselle muuttoa opiskelin Torniossa tuolla Lappialla media-assistentiksi kolmen jakson verran ja kaks jaksoa kulutin aikaa lukiolla. Täälläki koulunkäynti oli tosi mukavaa ja tykkäsin paljon olla AV puolella. Kuitenki päädyin lähteen kaustiselle, koska oon aina tykänny musiikista ja haluan isona musiikin opettajaksi ja tämä meidän koulu on myös siitä erityinen, että siellä saa tehdä myös kaikkia media juttuja. Meillä on esimerkiks tiedotustiimi, joka tiedottaa kaikista koulun tapahtumista esimerkiksi tekemällä julisteita. Ja sitte meillä on nettilehti ja ihan oma radio-ohjelma. Niitten kumpaisenkin nimi on Rakkaustinen. Nettilehden juttuja pääset lukemaan tästä.


Sillon ko mie menin seiskaluokalle niin aloin käymään radiokerhossa täällä aaltosessa, joka on pystyssä vielä nykyäänkin. Joka keskiviikko iltapäivä tulin tänne aaltoseen tekemään radiojuttuja ja sehän se oliki tosi kivaa, varsinki sitten ko päästiin tekemään lähetyksiä. Ensimmäiset lähetykset oli semmosia että luettiin suoraa paperista kaikkia tosi mielenkiintosia uutisia ja vähän aina sitte alettiin naureskelemaan ko meni senat sakasin. Siitä kuitenki kehityttiin ja alko tulemaan luontevammin juttua. Radiokerhon myötä siis aloin kiinnostumaan enemmänki näistä media jutuista ja päädyin opiskelleen sitä alaa. Ja vaikka sitä en loppuun asti käynykkään, niin nyt oon nykysessä koulussa mukana kaikessa media hömpässä. Radiokerho siis kannattaa;)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti